Αθλητικά

Ανακοινώθηκε ο Μεϊτέ από τον ΠΑΟΚ με τεράστια οψιόν αγοράς (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανακοινώθηκε ο Μεϊτέ από τον ΠΑΟΚ με τεράστια οψιόν αγοράς (ΒΙΝΤΕΟ)

Άλλη μία σπουδαία κίνηση από τους Θεσσαλονικείς, που στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου ενισχύονται σημαντικά.

Tην απόκτηση του Σουαλίχο Μεϊτέ επισημοποίησε ο ΠΑΟΚ, ανακοινώνοντας τον νέο του μέσο, με ένα εντυπωσιακό video.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δικέφαλος αποκτά τον Γάλλο μέσο με τη μορφή δανεισμού από τη Μπενφίκα, διατηρώντας και οψιόν αγοράς του για το επόμενο καλοκαίρι, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες φτάνει τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Η επίσημη ανακοίνωση του Δικεφάλου:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τον δανεισμό του Σουαλιό Μεϊτέ από την Μπενφίκα μέχρι τον Ιούνιο του 2024 με οψιόν αγοράς. Ο παίκτης θα φοράει τη φανέλα με τον αριθμό 8.

Γεννημένος στις 17 Μαρτίου 1994, στο Παρίσι της Γαλλίας, ο Μεϊτέ ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Οσέρ, κάνοντας το ντεμπούτο του στη Ligue 1 κατά τη διάρκεια της σεζόν 2011-12.

Στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του 2016 μετακόμισε στη Ζούλτε Βάρεγκεμ. Πέρασε δύο χρόνια στη Jupiler Pro League, αρχικά ως δανεικός και στη συνέχεια με κανονική μεταγραφή. Ο Γάλλος συμμετείχε σε 58 παιχνίδια, σκόραρε δύο γκολ και κατέγραψε δύο ασίστ, όντας πρωταγωνιστής της ομάδας που κατέκτησε το Βελγικό Κύπελλο.

Τη σεζόν 2017-18 επέστρεψε ξανά στην Ligue 1, αυτή τη φορά για την Μονακό, με την μεταγραφή να κοστίζει 8.000.000 ευρώ.

Στους «Μονεγάσκους» αγωνίστηκε τρεις φορές πριν πάει δανεικός στην Μπορντό, όπου και κατέγραψε 19 συμμετοχές, ένα γκολ και δύο ασίστ.Την επόμενη σεζόν μετακόμισε στην Serie A για λογαριασμό της Τορίνο. Ο Γάλλος αγωνίστηκε με τη φανέλα της Γκρανάτα σε 94 αγώνες, σκοράροντας τρία γκολ και δίνοντας επτά ασίστ.Οι εμφανίσεις του κέντρισαν το ενδιαφέρον της Μίλαν, η οποία τον απέκτησε με τη μορφή δανεισμού τον Ιανουάριο του 2021 και έπαιξε σε 21 παιχνίδια, μετρώντας και μία ασίστ. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του Μεϊτέ ήταν η Μπενφίκα.

Στη Λισαβόνα μέτρησε 27 εμφανίσεις πριν φύγει δανεικός για την Κρεμονέζε την σεζόν 2022-23, όπου είχε 35 συμμετοχές και δύο ασίστ.

O Γάλλος μέσος ήταν ο εκλεκτός του ΠΑΟΚ για τη μεσαία γραμμή και γίνεται κάτοικος Θεσσαλονίκης.

Καλώς ήρθες Σουαλιό!»

To Top