Ελλάδα

Ανανεώστε το Σαλόνι Σας: Τάσεις στις Μοκέτες για το 2023!

colorecolori1

Ανανεώστε το Σαλόνι Σας: Τάσεις στις Μοκέτες για το 2023!

Το φθινόπωρο είναι η κατεξοχήν εποχή που θέλουμε να ανανεώσουμε το σπίτι μας. Χειμώνας έρχεται, θα περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο μέσα, οπότε τι καλύτερο από το να κάνουμε μια εντυπωσιακή αλλαγή που θα αλλάξει τη διάθεσή μας!

Ας δούμε, λοιπόν, μια ιδέα που ίσως δεν την είχατε σκεφτεί. Οι μοκέτες σαλονιού έχουν επανέλθει και αποτελούν την απόλυτη τάση στο interior design σε όλο τον κόσμο. Γιατί πολύ απλά τα πλεονεκτήματά τους τόσο σε αισθητικό όσο και σε λειτουργικό επίπεδο είναι ασύγκριτα.

Άλλωστε, πια οι μοκέτες δεν είναι αυτό που είχαμε στο μυαλό μας παλαιότερα, αφού δεν έχουν πλέον τίποτα να ζηλέψουν από την ομορφιά και την ασφάλεια των χαλιών. 

Δείτε το άρθρο «Μήπως χρειάζεσαι μοκέτα αντί για χαλί;»

Με ποιον τρόπο, λοιπόν, μπορούν να ανανεώσουν το σαλόνι σας; Διαβάστε παρακάτω τα πολύ ενδιαφέροντα που μας προτείνουν οι ειδικοί στις μοκέτες από την Colore Colori και εμπνευστείτε!

Γιατί να βάλω μοκέτα στο σαλόνι μου;

Ας ξεκινήσουμε από το βασικότερο που ίσως να αναρωτιέστε. Η επιλογή μοκέτας έχει πάρα πολλά οφέλη που θα σας λύσουν τα χέρια μέσα στο σπίτι:

  • Θερμομόνωση και ηχομόνωση: Με λίγα λόγια, ξεχάστε τα κρύα δάπεδα τον χειμώνα και την ανάγκη το καλοριφέρ να καίει στο φουλ. Με τη μοκέτα θα πατάτε σε ζεστό πάτωμα και παράλληλα η ζεστασιά στο σπίτι θα διατηρείται για περισσότερο. Οι μονωτικές ιδιότητες της μοκέτας επεκτείνονται και στους θορύβους, αφού χάρη στην ηχομόνωση που προσφέρει δημιουργεί ησυχία και ηρεμία στον χώρο. Δείτε περισσότερα για την ακουστική και ενεργειακή απόδοση.
  • Ασφάλεια για τα παιδιά: Είτε έχετε ένα μωρό που μπουσουλάει είτε παιδιά που τρέχουν και πέφτουν, το σίγουρο είναι ότι το γυμνό δάπεδο είναι πολύ επικίνδυνο. Αντίστοιχα επικίνδυνα είναι και τα χαλιά που δεν είναι σταθερά. Αντίθετα, η μοκέτα παρέχει ένα πλέγμα ασφαλείας, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.
  • Θαλπωρή και υψηλή αισθητική: Η ζεστασιά της μοκέτας επεκτείνεται και στο αισθητικό επίπεδο, ενώ παράλληλα σας δίνει άπειρες δυνατότητες, για να διαμορφώσετε το σαλόνι σας όπως θέλετε.
colorecolori2
Μοκέτα Colore Colori μπλε ραφ Barbados 81

Οι εντυπωσιακές τάσεις στις μοκέτες για φέτος

Μπορείτε να δημιουργήσετε το απόλυτο στυλ στο σαλόνι σας, ακολουθώντας κάποιες από τις διακοσμητικές τάσεις που λατρέψαμε:

  • Μικρές μοκέτες: Ή αλλιώς, η μοκέτα δεν χρειάζεται να είναι πλέον τοίχο τοίχο. Μπορείτε να την επιλέξετε σε όποιο μέγεθος και σχήμα θέλετε, για να ταιριάξει παντού, ακριβώς σαν χαλί. Άλλωστε, οι μοκέτες με το μέτρο διαμορφώνονται στις διαστάσεις που επιθυμείτε ακριβώς για αυτό το λόγο.
  • Έντονα χρώματα: Δεν χρειάζεται πια να επιλέξετε μόνο ανάμεσα σε ουδέτερα χρώματα. Η τάση στο interior design μας καλεί να παίξουμε και να πειραματιστούμε με τα χρώματα, ιδίως στις μοκέτες σαλονιού. Για παράδειγμα, σε σαλόνια που επικρατεί το γκρι και το λευκό, μπορείτε να επιλέξετε εναλλακτικές αποχρώσεις, όπως το γαλάζιο, το μπλε και το πετρόλ. Από την άλλη, για πιο θερμές αποχρώσεις, προτείνουμε το φιστικί, το ροζ ή το λιλά.
  • Ασφαλή και υγιεινά υλικά: Ο παλαιότερος μύθος ήταν ότι οι μοκέτες δεν είναι ασφαλείς, επειδή μαζεύουν σκόνη και μικρόβια, όμως πλέον αυτό δεν ισχύει. Επειδή δίνεται έμφαση σε καινοτόμα υλικά που καθαρίζονται εύκολα και δεν προκαλούν κανένα πρόβλημα στα παιδιά.
colorecolori3
Μοκέτα γκρι ανοιχτό Emotion Classic 73

Τι να προσέξω στην επιλογή μοκέτας;

Πώς πρέπει, όμως, να είναι η μοκέτα, για να είναι ασφαλής για όλη την οικογένεια; Όλες οι μοκέτες, αλλά κυριότερα οι μοκέτες κουζίνας και σαλονιού, όπου η χρήση είναι έντονη, πρέπει να πληρούν τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Να είναι αντιμικροβιακές και αντιαλλεργικές: Δηλαδή να έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία, ώστε να απωθούν τα μικρόβια και τα ακάρεα. Έτσι, δεν θα προκαλούν αλλεργίες και άλλα προβλήματα, όπως άσθμα.
  • Να μην λεκιάζουν: Οι ποιοτικές μοκέτες με ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις, δεν απορροφούν τους λεκέδες και καθαρίζονται πανεύκολα.
  • Να είναι pet friendly: Αν έχετε γάτα ή σκύλο μέσα στο σπίτι, η μοκέτα θα πρέπει να έχει αντιστατική ιδιότητα, ώστε να μην μαγνητίζονται οι τρίχες των ζώων.

Οι μοκέτες της εταιρείας Colore Colori πληρούν τις υψηλότερες προδιαγραφές αντιμικροβιακής και αντιαλλεργικής προστασίας, είναι άριστης ποιότητας, ανθεκτικές και απόλυτα ασφαλείς για τα παιδιά. Ανακαλύψτε τη μεγάλη της συλλογή σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές!

To Top