Ελλάδα

Άνδρες της ΕΜΑΚ διέσωσαν παραπληγικό αγόρι στη Θεσσαλία – «Η κακοκαιρία κατέστρεψε ζωές, όχι μόνο πε…

diaswsh

Άνδρες της ΕΜΑΚ διέσωσαν παραπληγικό αγόρι στη Θεσσαλία – «Η κακοκαιρία κατέστρεψε ζωές, όχι μόνο περιουσίες»

Άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ πραγματοποίησαν διασώσεις πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία και ανάμεσα σε εκείνες που ξεχώρισαν, είναι η στιγμή που μετέφεραν σε ασφαλές σημείο ένα παραπληγικό αγόρι, μαζί με την μητέρα του.

Ο διοικητής της Μονάδας και επικεφαλής της αποστολής Σταύρος Καλογιαννάκης μίλησε στο creta24.gr και είπε ότι «φτάσαμε πρώτοι στο σημείο. Το παιδί έπρεπε να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο για να συνεχίσει την αγωγή του. Μαζί με τη μητέρα του βρίσκονταν στον δεύτερο όροφο του σπιτιού τους παγιδευμένοι. Ο πρώτος όροφος δεν υπήρχε, ήταν όλος καλυμμένος με νερό. Ευτυχώς, πήγαν όλα καλά».

Επίσης, για την κατάσταση που αντίκρισε, είπε ότι «εάν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δείχνουν εικόνες καταστροφής, αυτό που είδαμε πηγαίνοντας εκεί, ήταν κάτι πολύ περισσότερο, κάτι που δύσκολα μπορεί να περιγράφει με λόγια. Ασύλληπτες καταστάσεις» λέει ο κ. Καλογιαννάκης, ο οποίος μαζί με μία ομάδα της ΕΜΑΚ επέστρεψαν χθες στο Ηράκλειο, ενώ μία δεύτερη ομάδα, συνεχίζει να δίνει μάχη για να σώσει οτιδήποτε μπορεί να σωθεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «καταστράφηκαν ζωές, όχι μόνο περιουσίες. Άνθρωποι νοικοκυραίοι που έχτισαν σπίτια δουλεύοντας μια ζωή, δεν έχουν που να μείνουν. Τα πάντα τα έχει πνίξει η λάσπη, μέχρι το ταβάνι».

Ακολουθούν φωτογραφίες από τις διασώσεις που πραγματοποίησε η 3η ΕΜΑΚ:

To Top