Κόσμος

Άντρας της Χαμάς «καυχιέται ότι σκότωσε Εβραίους» ενώ μιλούσε με τους γονείς του από το τηλέφωνο θύμ…

idf

Άντρας της Χαμάς «καυχιέται ότι σκότωσε Εβραίους» ενώ μιλούσε με τους γονείς του από το τηλέφωνο θύματος: Σκότωσα 10 με τα ίδια μου τα χέρια!

Άντρας της Χαμάς φέρεται να καυχιόταν ότι σκότωσε 10 Εβραίους «με τα ίδια μου τα χέρια» στους γονείς του καθώς τους μιλούσε από το τηλέφωνο ενός από τα θύματά του, υποστήριξαν την Τρίτη οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF). Ο άγνωστος άντρας ακούγεται να λέει στους γονείς του να ανοίξουν γρήγορα το τελευταίο του μήνυμα στο WhatsApp για να μπορέσουν να «δουν όλους εκείνους» που είχε δολοφονήσει, σύμφωνα με μια τηλεφωνική ηχογράφηση που δημοσίευσαν οι IDF στο X.

«Κοιτάξτε πόσους σκότωσα με τα ίδια μου τα χέρια! Ο γιος σας σκότωσε Εβραίους!».

Καυχιόταν μάλιστα στον πατέρα του ότι χρησιμοποιούσε ένα τηλέφωνο που είχε κλαπεί από μια Εβραία που είχε σκοτώσει στο Mefalsim, ένα κιμπούτς όχι μακριά από τα σύνορα με τη Γάζα, σύμφωνα με τη New York Post.

«Τη σκότωσα και σκότωσα τον άντρα της», είπε, σύμφωνα με το δημοσίευμα. «Σκότωσα 10 με τα ίδια μου τα χέρια! Μπαμπά, 10 με τα ίδια μου τα χέρια!».

Είπε επανειλημμένως στον πατέρα του να ανοίξει τα μηνύματα για να δει τις εικόνες.

«Ω, γιε μου, ο Θεός να σε ευλογεί!» είπε ο πατέρας του, όπως μεταδίδει η New York Post.

«Ορκίζομαι, 10 με τα ίδια μου τα χέρια», επαναλαμβάνει εκείνος όταν η μητέρα του επιστρέφει στη γραμμή. «Σκότωσα 10 με τα ίδια μου τα χέρια».

«Μαμά, ο γιος σου είναι ήρωας! Σκότωσε, σκότωσε, σκότωσε!».

Η μητέρα του απαντά ότι ελπίζει να επιστρέψει στο σπίτι του με ασφάλεια.

Οι γονείς του τού ζητούν να επιστρέψει στο σπίτι, αλλά εκείνος αρνείται να το κάνει, λέγοντάς τους: «Δεν υπάρχει επιστροφή. Είναι ή θάνατος ή νίκη».

Στη συνέχεια ο άνδρας επιμένει οι γονείς του να ανοίξουν το μήνυμά του για να «δουν τους νεκρούς».

Δεν είναι σαφές αν είδαν τα μηνύματα που μοιράστηκε ή τι περιείχαν οι εικόνες. Ο εκπρόσωπος των IDF Daniel Hagari δήλωσε ότι η καταγραφή αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

To Top