Ελλάδα

Απεγνωσμένοι οι κτηνοτρόφοι με τα νεκρά ζώα από τις πλημμύρες – «Είχε 470 και τού έμειναν μόνο τρεις…

3955153

Απεγνωσμένοι οι κτηνοτρόφοι με τα νεκρά ζώα από τις πλημμύρες – «Είχε 470 και τού έμειναν μόνο τρεις»

Οι κτηνοτρόφοι είναι απελπισμένοι, γιατί έχασαν τα ζώα τους από τις πλημμύρες και τώρα πρέπει να τα μαζέψουν, πριν μπορέσουν ακόμη να καταγράψουν τις ζημιές τους.

Τα νεκρά ζώα της Θεσσαλίας μεταφέρονται με ειδικά φορτηγά-ψυγεία σε πιστοποιημένους χώρους καύσης σε Ημαθία και Αρκαδία, ώστε να αποτεφρωθούν σε ειδικούς κλιβάνους.

Μάλιστα, ρεπορτάζ της εκπομπής «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ αναφέρει ότι αρκετοί κτηνοτρόφοι μαζεύουν μόνοι τους τα νεκρά ζώα, ώστε να καθαρίσουν γρήγορα οι περιοχές και να εξαλειφθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης ασθενειών.

Επίσης, η εκπομπή περιγράφοντας την καταστροφή που έχουν υποστεί πολλοί, ανέφερε την περίπτωση ενός κτηνοτρόφου, ο οποίος είχε 470 ζώα και τώρα του απέμειναν ζωντανές μόνο τρεις αγελάδες.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για λόγους επιτάχυνσης των διαδικασιών αποφασίστηκε να μη γίνει καταγραφή των νεκρών ζώων από τον ΕΛΓΑ με επιτόπιο έλεγχο, αλλά αυτή να στηριχθεί στα επίσημα στοιχεία της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, τα οποία θα διασταυρωθούν αργότερα με τα στοιχεία του ΕΛΓΑ και τις δηλώσεις των κτηνοτρόφων.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Ακολουθούν σκληρές εικόνες με νεκρά ζώα από την περιοχή της Θεσσαλίας:

To Top