Ελλάδα

Απλοί τρόποι για να ενισχύσετε την ασφάλεια του σπιτιού σας

spiti 8

Απλοί τρόποι για να ενισχύσετε την ασφάλεια του σπιτιού σας

Δεν χρειάζεται να ξοδέψει κανείς μια περιουσία για να κρατήσει όσο πιο μακριά γίνεται τους διαρρήκτες από το σπίτι του. Υπάρχουν αρκετοί οικονομικοί τρόποι και μέθοδοι για να το επιτύχει αυτό. Επιπλέον, αν πιάνουν τα χέρια του και έχει τις γνώσεις και τα απαραίτητα εργαλεία, μπορεί να εγκαταστήσει και μόνος του τον σχετικό εξοπλισμό. Ακολουθούν αρκετές και πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες.

  • Κλειδαριές ασφαλείας για παράθυρα. Αν δεν θέλετε να οχυρώσετε με κάγκελα κάποιο παράθυρο, η επόμενη πολύ καλή λύση είναι να εγκαταστήσετε μια κλειδαριά ασφαλείας. Τοποθετείται εύκολα, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανάλογα προϊόντα και για συρόμενες πόρτες μπαλκονιών.
  • Ανιχνευτές κίνησης. Είναι εξοπλισμός αποδεδειγμένης αποτελεσματικότητας. Υπάρχουν μοντέλα που λειτουργούν με ρεύμα, μπαταρία ή και με ηλιακό φως.
  • Συναγερμοί θυρών και παραθύρων. Οι συναγερμοί είναι από τα αντικείμενα που… μισούν οι διαρρήκτες. Θα πρέπει να έχετε υπόψη, πάντως, ότι αυτοί οι συναγερμοί (λόγω του μηχανισμού λειτουργίας τους) δεν παρέχουν το ίδιο επίπεδο προστασίας με τα επαγγελματικά εγκατεστημένα και ελεγχόμενα συστήματα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ανεβάζουν το επίπεδο ασφαλείας του χώρου σας.
  • Μπάρες ή κάγκελα ασφαλείας για πόρτες. Ένας αποφασισμένος κλέφτης μπορεί να παραβιάσει σχεδόν οποιαδήποτε κλειδαριά και οποιαδήποτε πόρτα. Το έργο του, όμως, γίνεται πολύ πιο δύσκολο αν η πόρτα έχει ενισχυθεί (εσωτερικά ή εξωτερικά) με μπάρες ή κάγκελα. Ο χρόνος και ο κόπος που θα χρειαστεί για να τα προσπεράσει, θα τον αποτρέψουν. Η κεντρική είσοδος δεν είναι η μόνη που μπορείτε να ασφαλίσετε με αυτόν τον τρόπο. Ιδίως αν μένετε σε ισόγειο ή σε μονοκατοικία, επιβάλλεται να εξετάσετε ανάλογα μέτρα και τις πόρτες των μπαλκονιών.
  • Χρηματοκιβώτιο. Οι περισσότεροι δεν χρειαζόμαστε ένα μεγάλο, βαρύ, ακριβό χρηματοκιβώτιο -μάλλον δεν έχουμε θησαυροφυλάκιο! Υπάρχουν πολλοί τύποι, με διάφορα χαρακτηριστικά και σε πολλά μεγέθη. Με την κατάλληλη τοποθέτηση, μπορούμε να αισθανόμαστε πιο σίγουροι για την ασφάλεια των πολύτιμων αντικειμένων μας.
  • Κλειδοθήκες. Τα κλειδιά είναι από τα αγαπημένα τρόπαια των διαρρηκτών, για την περίπτωση που θελήσουν να επιστρέψουν σε έναν θεωρητικά εύκολο στόχο. Μην αφήνετε, λοιπόν, τα κλειδιά σας εκτεθειμένα: εγκαταστήστε μια κλειδοθήκη ασφαλείας, που λειτουργεί με συνδυασμό. Εγκαταστήστε τη σε σχετικά αθέατο σημείο και στερεώστε τη καλά στον τοίχο με ενισχυμένες βίδες.
  • Κάμερες. Απαραίτητο αξεσουάρ ασφαλείας σήμερα. Είτε μεμονωμένες είτε «πακέτο», μπορούν να καλύψουν μεγάλους χώρους, παρέχοντάς εικόνα ανά πάσα στιγμή. Μια πολύ καλή επιλογή είναι ο συνδυασμός ασύρματων καμερών, που λειτουργούν με μπαταρίες και με σύνδεση WiFi. Μπορούν να ανιχνεύουν κίνηση και να ενεργοποιούν τον συναγερμό (αν έχετε εγκαταστήσει) ή να στέλνουν ειδοποίηση στο κινητό σας τηλέφωνο.
  • Θυροτηλεόραση. Θεωρείται στάνταρ εξοπλισμός σε ένα σύγχρονο σπίτι, όμως δεν βρίσκεται στις πιο παλιές κατασκευές. Επειδή το «ματάκι» της πόρτας ή το θυροτηλέφωνο δεν αρκούν πλέον, η εγκατάσταση μιας θυροτηλεόρασης είναι επιβεβλημένη. Επιλέξτε μοντέλο με ευρυγώνιο φακό, για να έχετε ανά πάσα στιγμή όσο γίνεται μεγαλύτερη εικόνα του εξωτερικού σας χώρου.
  • Γραμματοκιβώτιο. Ακούγεται απλοϊκό, αλλά δεν είναι, καθώς η κλοπή αλληλογραφίας είναι ένα πρόβλημα που επιτείνεται, καθώς τα προσωπικά δεδομένα (από ενημερώσεις τραπεζών λ.χ.) μπορούν να αποδειχθούν πολύ χρήσιμα για έναν διαρρήκτη. Αν δεν έχετε μετατρέψει την αλληλογραφία σας σε ηλεκτρονική, χρειάζεστε ένα καλό γραμματοκιβώτιο με καλή κλειδαριά, στερεωμένο καλά στον τοίχο.
To Top