Πολιτική

Από τη Λακωνία το προεκλογικό ντεμαράζ Μητσοτάκη – Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες η διαγραφή Κρικέτου

5913235

Από τη Λακωνία το προεκλογικό ντεμαράζ Μητσοτάκη – Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες η διαγραφή Κρικέτου

«Παραφωνίες ειδικά λίγες ημέρες πριν τις κάλπες αλλά και εκτός πλαισίου», δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές. Αυτό τόνιζαν με νόημα στο newsbeast.gr πηγές από τη ΝΔ μετά τα όσα έγιναν με τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, Σπήλιο Κρικέτο να βλέπει την πόρτα της εξόδου.

Ο υποψήφιος βουλευτής ο οποίος τέθηκε εκτός κόμματος με απόφαση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλου Μαρινάκη το απόγευμα της Παρασκευής, φιλοξενούμενος σε εκπομπή του Kontra, είχε αφήσει υπαινιχθεί πως αν οι μετανάστες δεν είχαν σκοτωθεί στο ναυάγιο της Πύλου θα είχαν φτάσει στην Ελλάδα και θα είχαν παραβατική συμπεριφορά.

«Απόψεις, όπως αυτές που εξέφρασε ο Σπήλιος Κρικέτος δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ εφάρμοσε μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, με φύλαξη των συνόρων αλλά με προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας χιλιάδες ανθρώπους που κινδυνεύαν στη θάλασσα και δίνοντας τέλος σε κολαστήρια όπως αυτό της Μόριας. Δηλώσεις μίσους και ρατσισμού είναι εκτός του αξιακού πλαισίου της ΝΔ», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωσή της ΝΔ.

Πηγές από την οδό Πειραιώς θύμιζαν ότι ακόμα και στην πιο μεγάλη κρίση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την υβριδική απειλή στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020 δεν έχασε τον ανθρωπισμό της και πως επίσης κατάφερε να μηδενίσει τις μεταναστευτικές ροές ακολουθώντας μια αυστηρή μεν αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.

Τα σύνορα της χώρας θωρακίστηκαν τόσο στην στεριά όσο και στην θάλασσα αλλά η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη κινείτο πάντα με γνώμονα τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Επίσης, υπενθύμιζαν ότι η ΝΔ συμμετέχει ενεργητικά στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής πολιτικής με έμφαση στην ελεγχόμενη και νόμιμη μετανάστευση και είναι και θα είναι αμείλικτη απέναντι στα δίκτυα των λαθροδιακινητών.

Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως τονίζουν και μιλούν για αλα καρτ ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ και θυμίζουν ότι στη Μόρια πεντέμισι χιλιάδες ασυνόδευτα ανήλικα περιφέρονταν χωρίς να είναι καταγεγραμμένα και ήταν στα χέρια των ναρκεμπόρων και σωματεμπόρων.

Εν τω μεταξύ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει του ευρωπαϊκού συμβουλίου στις 29-30 Ιουνίου, για το μεταναστευτικό, εφόσον βέβαια έχει επανεκλεγεί στη θέση του Πρωθυπουργού.

«Η Ελλάδα», είπε, «έχει παίξει έναν πολύ σημαντικό τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η Ελλάδα πλέον έχει ισχυρή φωνή στην Ευρώπη, διότι η ελληνική διαχείριση μιας χώρας που αποτελεί εξωτερικό σύνορο της Ευρώπης απέδειξε ότι μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική διαχείριση, αρκεί βέβαια να εφαρμοστεί από το σύνολο των ευρωπαϊκών κρατών μελών».

Στην τελική ευθεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανεκκινεί σήμερα την προεκλογική του εκστρατεία μετά την λήξη του τριήμερου εθνικού πένθους για το ναυάγιο στην Πύλο με την παραδοσιακά γαλάζια Λακωνία. Ο Πρόεδρος της ΝΔ θα απευθυνθεί στους Σπαρτιάτες αλλά και στους κατοίκους του Γυθείου ζητώντας τους να προσέλθουν στις κάλπες στις 25 Ιουνίου με την ίδια ζέση που το έκαναν και στις 21 Μαΐου.

Την Δευτέρα θα βρεθεί στα Ιωάννινα, χωρίς να είναι σίγουρο δεν αποκλείεται να επισκεφθεί την Τρίτη 20 Ιουνίου την Ροδόπη για να μιλήσει στους κατοίκους της Κομοτηνής και την Τετάρτη η Θεσσαλονίκη θα γίνει η πρόβα τζενεράλε για την μεγάλη συγκέντρωση της Αθήνας που θα ρίξει αυλαία στην προεκλογική περίοδο και θα γίνει στο Σύνταγμα και όχι στο «γούρι» του Κυριάκου Μητσοτάκη το Θησείο.

To Top