Αθλητικά

Απόφαση Μάντζιου για ανανέωση παίκτη – Ξεκαθαρίζει με Καρυπίδη άμεσα

Απόφαση Μάντζιου για ανανέωση παίκτη - Ξεκαθαρίζει με Καρυπίδη άμεσα

Σημαντικές εξελίξεις σχετικά με το μέλλον ξένου ποδοσφαιριστή του Άρη φαίνεται ότι θα έχουμε άμεσα στην ομάδα, μιας και ο Έλληνας τεχνικός… φωνάζει πως ο παίκτης πρέπει να παραμείνει στην ομάδα.

Άρης: Η ανανέωση του συμβολαίου του Φαμπιάνο Λέϊσμαν, είναι ένα από τα θέματα που «καίνε» την ΠΑΕ Αρης. Ο Βραζιλιάνος θεωρείται ποδοσφαιριστής αναντικατάστατος για την άμυνα των «κίτρινων» και αυτός που έχει καλύτερες συνεργασίες με τον Μπράμπετς.

Ο Φαμπιάνο φέτος αγωνίστηκε σε 19 αγώνες της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League, τέσσερεις αγώνες στα πλέι οφ και ισάριθμους στο Conference League. Πέτυχε τέσσερα γκολ στην κανονική περίοδο και ένα γκολ στους ευρωπαϊκούς αγώνες.

Σύμφωνα με το Transfermarkt η χρηματιστηριακή αξία του Φαμπιάνο τις χρονιές που βρίσκεται στον Αρη είναι 900 χιλ. ευρώ. Είχε ξεκινήσει με 1,5 εκατ. όταν ήταν 23 χρόνων και η τιμή αυτή διατηρήθηκε μέχρι τον Μάϊο του 2016. Τον Νοέμβριο του 2016 υποχώρησε στις 900 χιλ. ευρώ, μέχρι τα τέλη του 2019 που η μεταγραφή του στη Μποβίστα την εκτόξευσε στο 1,3 εκατ. ευρώ. Ακολούθησε η πτώση της αγοραστικής του αξίας, η οποία μάλιστα έφτασε μέχρι και 400 χιλ. ευρώ τον Μάιο του 2021. Η μεταγραφή του στον Αρη και η απόδοση του βελτίωσε την χρηματιστηριακή του αξία η οποία και παράμεινε σταθερή, όπως και η αγωνιστική του συμπεριφορά, στις 900 χιλ. ευρώ.

Η χρησιμότητα του Φαμπιάνο στην 11άδα του Αρη δε σηκώνει και μεγάλη συζήτηση. Είναι ποδοσφαιριστής λίρα εκατό. Εχει την ίδια αγωνιστική προσφορά τόσο στο χαμηλό παιχνίδι, όσο και στον αέρα. Εχει την ικανότητα να προωθεί την μπάλα από την άμυνα και σκοράρει με προωθήσεις στην επίθεση. Με λίγα λόγια είναι ένας ολοκληρωμένος κεντρικός αμυντικός που σπάνια κάνει το μεγάλο λάθος. Η χρησιμότητα του έχει επισημανθεί σ’ όλους τους τόνους από τον Ακη Μάντζιο, ο οποίος εισηγήθηκε στη διοίκηση την ανανέωση του συμβολαίου του Βραζιλιάνου.

Ο Φαμπιάνο λοιπόν, σύμφωνα με τον Μάντζιο θα πρέπει να παραμείνει στην ομάδα.Η διοίκηση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τις προθέσεις της, αλλά με δεδομένο ότι ακόμη δεν έχει συμφωνήσει με τον ποδοσφαιριστή το νέο του συμβόλαιο, δείχνει ότι έχει και δεύτερες σκέψεις.

Σε κάθε νέα συμφωνία η ομάδα θέλει να πληρώσει λίγα και ο ποδοσφαιριστής θέλει να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα. Λογικό. Πολύ περισσότερο που τα ποδοσφαιρικά χρόνια του Φαμπιάνο δεν είναι ακόμη πολλά. Το ζήτημα σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι να βρεθεί η χρυσή τομή. Πάντα οι ποδοσφαιριστές πριν αποφασίσουν ζυγίζουν και αρκετά άλλα πράγματα, εκτός από τα χρήματα. Όπως το περιβάλλον της ομάδας, τους στόχους της, την ενσωμάτωση τους στον νέο εργασιακό τους χώρο κ.λ.π. Οπότε αν οι διαφορές από κάποια άλλη πρόταση δεν είναι μεγάλες, όλα τα παραπάνω μπορούν να επηρεάσουν την τελική τους απόφαση.

Για να μπει όμως το νερό στο αυλάκι θα πρέπει να αρχίσουν οι συζητήσεις οι οποίες δε θα πρέπει να είναι μακροχρόνιες δια δύο λόγους: Πρώτον γιατί όσο καθυστερεί η νέα συμφωνία, τόσο αυξάνονται οι κίνδυνοι να χαθεί ο ποδοσφαιριστής. Και δεύτερον, αν τελικώς δεν υπάρξει συμφωνία πρέπει να αρχίσει να αναζητά τον διάδοχο του. Σε κάθε περίπτωση η αδυναμία του Ρόουζ να βρει τα πατήματα του με τον Μπράμπετς δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη από τη διοίκηση του Αρη.

Είναι δεδομένο ότι θα βρεθεί κάποιος ποδοσφαιριστής που θα καλύψει αριθμητικά τη θέση του Φαμπιάνο στο ρόστερ. Πόσο όμως ακριβά θα πληρώσει η ομάδα την προσαρμογή του, είναι η ιστορία που θα πρέπει να προβληματίζει τη διοίκηση. Στο ποδόσφαιρο οι οικονομικές συμφωνίες δε γίνονται στη λογική μία το λάδι δύο το ξύδι, τρεις το λαδόξυδο.

Πηγή: metrosport.gr

fabiano

Ακολουθήστε το news24world.com στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

To Top