Αθλητικά

Αποκάλυψη για Ντεσπόντοφ και την καριέρα στον ΠΑΟΚ: “Στη Λουντογκόρετς είχε συνηθίσει να παίζει βασικός”!

Αποκάλυψη για Ντεσπόντοφ και την καριέρα στον ΠΑΟΚ: "Στη Λουντογκόρετς είχε συνηθίσει να παίζει βασικός"!

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Βούλγαρος δημοσιογράφος, Ιορντάν Τζορντάνοφ, και μίλησε για τη βράβευση του Ντεσπόντοφ ως καλύτερου ποδοσφαιριστή στη Βουλγαρία και σχολίασε την απόφασή του να έρθει στον ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι.

Μεταξύ άλλων όσα είπε: «Εγώ έχω ζήσει τη μεγάλη εθνική Βουλγαρίας, τον Στοΐτσκοφ, τη μεγάλη Μπαρτσελόνα του τότε, με τον Ρομάριο, τον Λάουντρουπ, τότε ήταν βέβαια άλλο το ποδόσφαιρο. Είναι μεγάλη η πτώση του βουλγαρικού ποδοσφαίρου, είχαμε και εκλογές για τη νέα διοίκηση στην Ομοσπονδία. Δεν έχει πολλούς ποδοσφαιριστές που παίζουν στο εξωτερικό όπως παλιά, δεν έχει αντίπαλο για το νούμερο 1 στη Βουλγαρία ο Ντεσπόντοφ. Ο δεύτερος είναι ο Γκρούεφ που παίζει στη Λιντς. 

Φυσικά ήταν ένα βήμα πάνω για τον Ντεσπόντοφ να μετακομίσει στον ΠΑΟΚ, η Λουντογκόρετς είναι 11 συνεχόμενα χρόνια πρωταθλήτρια Βουλγαρίας, αλλά ιστορικά δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε με τον Ολυμπιακό, ούτε με τον Παναθηναϊκό, ούτε με την ΑΕΚ, ούτε με τον ΠΑΟΚ, ούτε με τον Άρη. Σαν να είναι η Skoda Ξάνθη και να γινόταν 11 συνεχόμενες φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας. Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλο λαό, παίζει πάντα σε μια γεμάτη Τούμπα».

Για το αν παίζει ρόλο που είναι καλύτερος όταν παίζει βασικός: «Μπορεί να είναι κάτι με την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή. Στη Λουντογκόρετς ήταν πάντα βασικός, ήταν αρχηγός και μπορεί να έχει συνηθίσει την ηρεμία και την αυτοπεποίθηση ενός βασικού ποδοσφαιριστή. Ο Ντεσπόντοφ είναι ικανοποιημένος στον ΠΑΟΚ, όλοι εδώ γράφουν για τον ίδιο, για τον ΠΑΟΚ, φαίνεται πως αισθάνεται καλά στη Θεσσαλονίκη, αν παίζει περισσότερο βασικός θα είναι ακόμη καλύτερα. Αυτοί που καταλαβαίνουν το ποδόσφαιρο, ξέρουν πως στη μία πλευρά ο Ζίφκοβιτς και στην άλλη ο Τάισον, οπότε δεν είναι εύκολο να παίζει πάντα βασικός ο Ντεσπόντοφ».

Για τον Τιάγκο της Μπριζ: «Είναι καλός στο κεφάλι, εξαιρετικός με την πλάτη στην εστία, είναι κλασικός σέντερ φορ, είναι δυνατός με την μπάλα. Είναι ένας κλασσικός σέντερ φορ παλαιάς κοπής».

 

To Top