Οικονομία

Απολογία με βολές προς την προσωρινή διοίκηση

1697548809 Snea default

Τα βέλη του στην προσωρινή διοίκησή της στρέφει ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσoλιούτσος, ο οποίος από τη θέση του κατηγορουμένου περνά στη θέση του κατηγόρου. Ο Δ. Κουτσολιούτσος, ο οποίος δικάζεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας και σήμερα απολογείται για δεύτερη μέρα για την υπόθεση με τους πλασματικούς ισολογισμούς της εταιρείας, ζητεί από τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει αυτή τη φορά τις δικές του καταγγελίες.

Ζητεί να ερευνηθεί η τέλεση μιας σειράς από σοβαρά αδικήματα όπως κακουργηματική απιστία, εξαπάτηση του πτωχευτικού δικαστή ή παραπλάνηση του ποινικού δικαστή, δόλια χρεοκοπία, απόκρυψη προϊόντος εγκλήματος.

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, μέσω του συνηγόρου υπεράσπισής του Νίκου Κωνσταντόπουλου με την πολυσέλιδη μηνυτήρια αναφορά του δίνει και ένα σαφές στίγμα της απολογίας που θα ακολουθήσει και στο ποινικό δικαστήριο για να πείσει ότι δεν είναι ένοχος των σοβαρών πράξεων που του αποδίδονται.

Καταγγελίες

«Στα 40 έτη της διοίκησης του Ομίλου, κάποιες πράξεις και παραλείψεις καταλογίζονται σε εμένα ατυχώς ως βαριά κακουργήματα» αναφέρει χαρακτηριστικά αποποιούμενος τις ποινικές ευθύνες που τον έχουν φέρει αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη, ενώ κάνει λόγο για «άνισο αγώνα που δίνει στα 81 χρόνια του για να περισώσει την ελευθερία του» και να αθωωθεί για «βαρύτατες κατηγορίες όπως αδίκως έχουν διαμορφωθεί».

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι οι έχοντες αναλάβει υπό καθεστώς προσωρινής διοίκησης τα ηνία της εταιρείας «χωρίς να υπάρχει κανένα εμπόδιο, δεν προχωρούν στην ολοκλήρωση της εξυγίανσης» για την οποία το Πρωτοδικείο Αθηνών προχώρησε στον διορισμό της για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, υποστηρίζει ότι «με διάφορα τεχνάσματα, παρατείνει επ’ αόριστον και ανεπιτρέπτως τη θητεία της έχοντας θέσει σε καθεστώς ομηρείας την επιχείρηση, η οποία καθ’ ομολογίαν της πρόκειται να πτωχεύσει». Προσάπτει ακόμα στα μέλη της προσωρινής διοίκησης ότι «κατασπαταλούν αδίστακτα τον μέχρι και σήμερα πλούτο εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που εγώ έχτισα επί 40 χρόνια κυριολεκτικά από το μηδέν» εγκαλώντας τους για «εξωπραγματικές αμοιβές σε αγνώστους συμβούλους».

To Top