Αθλητικά

Άστεγη η ΑΕΚ λόγω ΟΑΚΑ: «Δεν μας άνοιγαν να πάρουμε τα πράγματά μας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Άστεγη η ΑΕΚ λόγω ΟΑΚΑ: «Δεν μας άνοιγαν να πάρουμε τα πράγματά μας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο αθλητικός διευθυντής του Χάντμπολ της ΑΕΚ, Στάθης Παπαχαρτοφύλης και ο παίκτης της ομάδας Χρήστος Κεδέρης μίλησαν για το «λουκέτο» στο ΟΑΚΑ.

Η πρωταθλήτρια ομάδας της ΑΕΚ στο χάντμπολ με το κλείσιμο του ΟΑΚΑ έμεινε άστεγη, αφού φιλοξενούνταν στην αίθουσα «Κασιμάτης», όπου προπονείται και αγωνίζεται η Ένωση. Εκεί μάλιστα έκανε προπονήσεις και η γυναικεία ομάδα αλλά και το βόλεϊ γυναικών της ΑΕΚ. 

Μετά την μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ για πρόβλημα στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα, το ΟΑΚΑ έβαλε λουκέτο και πρόβλημα έχει και το χάντμπολ, όπως είπαν στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ο υπεύθυνος του τμήματος χάντμπολ Στάθης Παπαχρηστοφύλης και ο παίκτης της Ένωσης, Χρήστος Κεδέρης.

Ο Στάθης Παπαχρηστοφύλης τόνισε πως: «Είμαστε σε δεινή θέση. Η πρωταθλήτρια Ελλάδος, η ομάδα που χρησιμοποιεί το ελληνικό χάντμπολ στην μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή διοργάνωση δεν έχει γήπεδο να προπονηθεί. Η εύρεση στέγης είναι καθημερινός αγώνας και γίνεται μόνο με τις διαπροσωπικές σχέσεις. Πώς θα κάνουμε τους αγώνες εφόσον δεν κάνουμε προπονήσεις; Η πολιτεία, η ΓΓΑ να παρέμβουν και να διευθετήσουν το θέμα. Δεν είχε γίνει αντιληπτό το πρόβλημα ότι το θέμα της ΑΕΚ είναι τόσο σοβαρό. Ειπώθηκε στη συνέντευξη του κ. Βρούτση ότι το 95% των προβλημάτων έχει διευθετηθεί, εμείς είμαστε βεβαίως στο 5% που ακόμα περιμένουμε διευθέτηση. Ο ελληνικός αθλητισμός δεν είναι μόνο ο επαγγελματικός, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, είναι και άλλα αθλήματα και ένα σοβαρό θέμα ακόμα είναι ότι δεκάδες παιδιά μένουν ξεκρέμαστα και ενδεχομένως να οδηγηθούν εκτός αθλητισμού». 

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Κεδέρης επισήμανε: «Δεν μας άνοιγαν να πάρουμε τα πράγματά μας από το ΟΑΚΑ. Πάθαμε σοκ, μάθαμε ότι υπάρχει πρόβλημα με το στέγαστρο αλλά δε ξέραμε ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο: να μην μας ανοίγει ο φύλακας να πάρουμε τα ρούχα μας. Είναι πολύ δύσκολα αυτά για έναν επαγγελματία αθλητή. Είναι προβληματική η συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα. Έχουμε πολύ ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα αυτή την περίοδο. Ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ντέρμπι σε Θεσσαλονίκη και ξεκινούν μετά και οι Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πρέπει όσο πιο γρήγορα γίνεται να έρθει η λύση, έρχεται και η Εθνική ομάδα και δε γίνεται να μένουμε χωρίς προπονήσεις». 

To Top