Αθλητικά

Ατακάρες Σένκεφελντ για την ήττα από Βιγιαρεάλ – “Αυτά τα ματς χρειάζονται…” – Τι είπε για παιχνίδι με Μακάμπι

Ατακάρες Σένκεφελντ για την ήττα από Βιγιαρεάλ -

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση το βράδυ της Πέμπτης (30/11) στο «Θεράμικα», στο 300ό παιχνίδι του στα Κύπελλα Ευρώπης γνωρίζοντας την ήττα με 3-2, που τον έθεσε εκτός συνέχειας απ’ το Europa League.

Πλέον, οι «πράσινοι» πάνε για «τελικό» με τη Μακάμπι Χάιφα στο γήπεδο της Λεωφόρου στις 14 Δεκεμβρίου για να διασφαλίσουν την παρουσία τους στα πλέι οφ εισόδου στους «16» του Europa Conference League.

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ, πρώτος αρχηγός των «πράσινων» ανέλυσε ποδοσφαιρικά αυτά που έκανε και δεν… έκανε ο Παναθηναϊκός στον αγώνα με το «κίτρινο υποβρύχιο» κι αναφέρθηκε στο «κλειδί» της έντασης που πρέπει να δείχνουν οι παίκτες του «τριφυλλιού» σε τέτοιου είδους παιχνίδια.

«Ξεκινήσαμε αρκετά καλά και είχαμε τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά, αλλά μετά το πρώτο γκολ που δεχθήκαμε το… χάσαμε λίγο σαν ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε με μεγαλύτερη ένταση. Κι αν πιέσεις με ένταση κι αποτελεσματικά αυτή την ομάδα κάνει λάθη. Αν όμως της δώσεις το χρόνο παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, αν όμως τους βάλεις υπό πίεση θα κάνουν λάθη. 

Η έντασή μας λοιπόν ήταν μεγαλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο και γι’ αυτό είχαμε τις ευκαιρίες κι εκείνοι έκαναν τόσα λάθη» τόνισε αρχικά ο Σένκεφελντ και πρόσθεσε για τη σημασία του επόμενου ευρωπαϊκού αγώνα με την Μακάμπι Χάιφα: «Όλοι μας γνωρίζουμε καλά πως πρέπει να νικήσουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Κι αυτός είναι ο στόχος μας».

Ερωτηθείς για την αντίδραση που έβγαλε ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο στα 30 τελευταία λεπτά μειώνοντας το σκορ κι αν όλο αυτό είναι ένα καλό «μονοπάτι» για τη συνέχεια, ο 32χρονος στόπερ απάντησε:

Αν τους αφήνεις να παίξουν, έχουν την ποιότητα και δεν χρειάζονται πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Έχουν ποιότητα. Αυτό είναι πάντα το “κλειδί” στο παιχνίδι μας. Η ένταση, διότι όπως είδατε όταν παίζουμε έτσι είμαστε ισοδύναμοι απέναντι σ’ αυτές τις ομάδες».

Όσο για την επιστροφή του Χουάνκαρ μετά από ενάμιση μήνα απουσίας και την επάνοδο του Αϊτόρ στις πολύ καλές εμφανίσεις; «Είναι πολύ καλό που επέστρεψε ο Χουάνκαρ. Είναι πολύ σημαντικό που γύρισε καλά ο Αϊτόρ και βρίσκει ξανά το χρόνο συμμετοχής του. Σιγά-σιγά θα ξαναβρεί την αυτοπεποίθησή του. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν για το πώς μπήκε κι έπαιξε τόσο καλά σ’ αυτό το παιχνίδι».

To Top