Ελλάδα

Μπέος: Σε μέρη τα οποία είναι ρέματα, έχουν χτιστεί σπίτια και σχολεία – Το κατήγγειλα και δεν έγινε…

5962811 1

Μπέος: Σε μέρη τα οποία είναι ρέματα, έχουν χτιστεί σπίτια και σχολεία – Το κατήγγειλα και δεν έγινε τίποτα

Ο Αχιλλέας Μπέος έκανε δηλώσεις με αφορμή τις καταστροφές στο Βόλο από την κακοκαιρία Daniel και τόνισε πως όχι μόνο δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα, αλλά ανέφερε ότι έχουν χτιστεί σπίτια και σχολεία σε περιοχές με ρέματα.

Ο δήμαρχος Βόλου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και είπε ότι «για αντιπλημμυρικά έργα, έργα μεγάλων υποδομών, είναι δουλειά της κυβέρνησης και της Περιφέρειας. Οι δήμοι δεν διαχειρίζονται. Δεν έχω διαχειριστεί ούτε ένα ευρώ για τέτοια έργα. Έχω στείλει αναφορές και καταγγελίες στο υπουργείο Υποδομών και την Περιφέρεια, για κινδύνους σε μέρη τα οποία είναι ρέματα, έχουν χτιστεί σπίτια, σχολεία και υπάρχουν κίνδυνοι να γίνουν καταστροφές».

Επίσης, είπε ότι υπάρχει σχολείο και νηπιαγωγείο δίπλα σε ποτάμι. Συγκεκριμένα, όπως είπε η μία περίπτωση είναι στην Αγριά και η άλλη είναι στα Λεχώνια. «Το κατήγγειλα και δεν έγινε τίποτα. Αυτά τα σχολεία που σας λέω έγιναν εδώ και 20 χρόνια. Εγώ από το ΕΣΠΑ πήρα εκατομμύρια για τη ζωνοποίηση, για το δημοτικό θέατρο, για το μουσείο της Αργούς, για τέτοια έργα. Για αντιπλημμυρικά έργα δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πρόσφατα κατασκευάστηκε γέφυρα και πλημμύρισε μία συνοικία του Βόλου και την πήρε το ποτάμι.Η Περιφέρεια την κατασκεύασε, την παρέδωσε πριν ένα μήνα και βούλιαξε τις Άσπρες Πεταλούδες», είπε και πρόσθεσε πως «δε θεωρώ ότι έχει ευθύνη ο Αγοραστός, αλλά ο μελετητής που την κατασκεύασε. Ο Αγοραστός της χρηματοδότησε, δεν την σχεδίασε αυτός».

To Top