Κόσμος

Χάλεντ Μεσάαλ: «Οι γειτονικοί λαοί να συμμετάσχουν στον πόλεμο κατά του Ισραήλ – Είναι ώρα για την ε…

israil palestini13

Χάλεντ Μεσάαλ: «Οι γειτονικοί λαοί να συμμετάσχουν στον πόλεμο κατά του Ισραήλ – Είναι ώρα για την εφαρμογή του Τζιχάντ»

Ο Χάλεντ Μεσάαλ, πρώην επικεφαλής του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, κάλεσε την Παρασκευή όλον τον μουσουλμανικό κόσμο σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων. Επιπλέον, κάλεσε τους λαούς των γειτονικών χωρών να συμμετάσχουν στον πόλεμο κατά του Ισραήλ.

Οφείλουμε «να κατέβουμε στις πλατείες και τους δρόμους του αραβικού και του ισλαμικού κόσμου την Παρασκευή», σημειώνει ο Μεσάαλ, σε ηχογραφημένη δήλωσή του που εστάλη στο Reuters, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ. Ο ίδιος είναι τώρα επικεφαλής του γραφείου της Χαμάς, που είναι αρμόδιο για την παλαιστινιακή διασπορά.

Ο Μεσάαλ, ο οποίος έχει έδρα το Κατάρ, προσθέτει ότι οι κυβερνήσεις και οι λαοί της Ιορδανίας, της Συρίας, του Λιβάνου και της Αιγύπτου έχουν μεγαλύτερο καθήκον να υποστηρίξουν τους Παλαιστινίους. «Φυλές της Ιορδανίας, γιοι της Ιορδανίας, αδελφοί και αδελφές της Ιορδανίας (…) Είναι η στιγμή της αλήθειας και τα σύνορα είναι κοντά σας, όλοι ξέρετε τις ευθύνες σας», συνεχίζει ο Μεσάαλ. Στην Ιορδανία και τον Λίβανο ζει ο μεγαλύτερος αριθμός Παλαιστινίων προσφύγων.

Το αίτημά του έρχεται καθώς το Ισραήλ δήλωσε ότι θα κλιμακώσει την απάντησή του στην επίθεση της Χαμάς το Σάββατο, με χερσαία επιχείρηση. Στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, επλήγησαν πάνω από 200 στόχοι στην πόλη της Γάζας, στη διάρκεια της νύχτας. Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 950 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 5.000 τραυματιστεί, στον πολυπληθή παράκτιο παλαιστινιακό θύλακα.

Το Σάββατο, ένοπλοι της Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας επιτέθηκαν σε διάφορα μέρη του νοτίου Ισραήλ στη φονικότερη επίθεση Παλαιστινίων μαχητών στην ιστορία του Ισραήλ.

«Σε όλους τους μελετητές που διδάσκουν τον τζιχάντ (…) σε όλους όσοι διδάσκουν και μαθαίνουν, είναι ώρα για την εφαρμογή (των θεωριών)», καταλήγει ο Μεσάαλ.

To Top