Αθλητικά

Χαμογελαστοί στην Ελλάδα Ντρισμπιώτη και Τεντόγλου – “Αυτό ίσως ήταν το τελευταίο μετάλλιο” (Vids)

Χαμογελαστοί στην Ελλάδα Ντρισμπιώτη και Τεντόγλου -

Ο Μίλτος Τεντόγλου και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη επέστρεψαν στην Ελλάδα, μετά τη θριαμβευτική παρουσία τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου της Βουδαπέστης.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο είχε στις… αποσκευές του το χρυσό μετάλλιο από το μήκος, το μοναδικό που έλειπε από τη «γεμάτη» πλέον συλλογή του, ενώ η Ντρισμπιώτη το χάλκινο στα 35χλμ βάδην.

Τους αθλητές υποδέχθηκαν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μετά την άφιξή της στην Ελλάδα μίλησε για το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, σημειώνοντας ότι ίσως ήταν το τελευταίο της.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Η προσπάθεια όλων είναι πολύχρονη. Είναι η πέμπτη μου φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και η πρώτη που κερδίζω και ίσως και η τελευταία, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη. Μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ την Ελλάδα σε αυτή την ηλικία που είμαι.

Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Καιρό μακριά από το σπίτι μου, καινούργιο γκρουπ, έπρεπε να προσαρμοστώ. Δύσκολη χρονιά με πολλές απαιτήσεις. Υπήρχε το βάρος για ένα μετάλλιο που ήθελα η ίδια. Δεν ήταν μόνο το βάρος των δύο μεταλλίων του 2022.

Το κίνητρο του να βρεθείς στην καλύτερη κατάσταση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πολλοί είπαν πως απέτυχα στο 20άρι. Ξέρω εγώ αν απέτυχα. Πέτυχα στα 35χλμ., το 20αρι ήταν μια δύσκολη μέρα για μέρα. Δεν έχουμε κάθε μέρα οι αθλητές τις καλές μας μέρες.

Δεν ξυπνάμε κάθε μέρα με τα πόδια και το κεφάλι έτοιμο να αγωνιστούμε. Είμαστε άνθρωποι και όχι υπεράνθρωποι. Ήταν μια κακή μου μέρα και επέλεξα να πάω πιο συντηρητικά το δεύτερο μισό της κούρσας για να είμαι έτοιμη στο 35άρι και…ήμουν έτοιμη».

Ο Μίλτος Τεντόγλου μετά την άφιξη του στην Ελλάδα, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, όπου αναφέρθηκε στο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης αλλά και τους επόμενους στόχους του.

Αναλυτικά όσα είπε ο κορυφαίος άλτης του κόσμου:

«Σε όσους βλέπουν μόνο τα μετάλλια θέλω να πω ότι εγώ έχω λάβει μέρος σε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα και τώρα πήρα χρυσό, ενώ έχω και ένα αργυρό. Πριν είχα θέσεις όπως τα άλλα παιδιά.

Δεν θα σταματήσω να προσπαθώ να βγάζω μεγάλες επιδόσεις. Μου αρέσουν τα μεγάλα άλματα, ειδικά σε αγώνες μεταλλίων. Αν είναι δύσκολοι αγώνες, μου αρέσουν ακόμα πιο πολύ».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι, ανέφερε: «Τον βλέπω σε ένα άλμα στα 8,72μ. Θέλω πάντα να είμαστε στη σφαίρα του πρωταθλητισμού.

Αυτό διδάσκω στα παιδιά και σε αυτή τη σφαίρα βρίσκομαι και εγώ πολλά χρόνια. Είδατε τι τσιτάχ είχαμε στον αγώνα. Κάποιος θα είναι πιο έτοιμος, άλλος πιο έξυπνος από ‘σένα. Είναι πολύ δύσκολο να κρατηθείς σε αυτό το επίπεδο».

To Top