Κόσμος

Χαμός στην Ελβετία: Έκαψαν ομοίωμα του Ερντογάν και φώναζαν «σκοτώστε τον…»

erdogan00

Χαμός στην Ελβετία: Έκαψαν ομοίωμα του Ερντογάν και φώναζαν «σκοτώστε τον…»

Ένα ομοίωμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κρέμασαν κατά τη διάρκεια πορείας υποστηρικτές του PKK στην Ελβετία και στη συνέχεια του έβαλαν φωτιά. Οι διαδηλωτές δε την ώρα που καιγόταν φώναζαν «σκοτώστε τον…». Το περιστατικό προκάλεσε ένταση στις σχέσεις Τουρκίας – Ελβετίας.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Παρασκευής (16/6) από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άλκη Παυλόπουλο ο ελβετός πρέσβης κλήθηκε στο τουρκικό ΥΠΕΞ, καθώς οι Τούρκοι σημειώνουν ότι σε όλο αυτό, δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από την ελβετική αστυνομία ώστε να σταματήσει τους διαδηλωτές.

Σε σχετικό του άρθρο το TGRT HABER επισημαίνει: «Οπαδοί της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK στην Ελβετία συγκεκριμένα στη Ζυρίχη στόχευσαν εναντίον της Τουρκίας και τον πρόεδρο του Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν. Έκαψαν την τουρκική σημαία όπως και ομοίωμα του Ερντογάν. Κρατούσαν πανό που έγραφε ”σκοτώστε τον Ερντογάν”.

Δεν υπήρξε αντίδραση της ελβετικής αστυνομίας. Υπήρξε σκληρή αντίδραση της Άγκυρας στην διαδήλωση των υποστηρικτών της τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο πρέσβης της Ελβετίας στην Άγκυρα κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις και τονίστηκε πως είναι απαράδεκτη αυτή η διαδήλωση που σημαίνει επίθεση. Ζητήθηκαν εξηγήσεις για τους λόγους μη επέμβασης της αστυνομίας. Τονίστηκε πως δεν πρέπει να επιτρέπονται παρόμοιες διαδηλώσεις».

erdogan01
Χαμός στην Ελβετία: Έκαψαν ομοίωμα του Ερντογάν και φώναζαν «σκοτώστε τον…» 3

Δοκιμή νέου πυραύλου αέρος εδάφους «ΚΕΜΑΝΚΕS» από την Τουρκία

Εν τω μεταξύ, ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως θα πει στον Κυριάκο Μητσοτάκη να σταματήσει τα εξοπλιστικά, η Τουρκία ετοιμάζεται να κάνει δοκιμές στον νέο πύραυλο αέρος εδάφους «KEMANKES», συνεχίζοντας εκείνη κανονικό το δικό της εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Πρεμιέρα για το γερμανικής τεχνολογίας υποβρύχιο της Τουρκίας

Παράλληλα, η Άγκυρα «τρέχει» πρόγραμμα-μαμούθ και ναυπηγεί συνολικά 6 υποβρύχια. Όπως αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο της εφημερίδας Turkiye στο ρεπορτάζ του:

«Ήδη το υποβρύχιο Piri Reis εκτελεί τα καθήκοντα του στη Γαλάζια Πατρίδα, σύντομα θα είναι έτοιμο και το δεύτερο υποβρύχιο Hizir Reis και με τα οπλικά του συστήματα δεν θα αφήνει ήσυχο στον εχθρό. H Τουρκία έκανε ένα σημαντικό βήμα στα υποβρύχια. Το δεύτερο υποβρύχιο μας Ηizir Reis το οποίο ναυπηγείται στα πλαίσια του προγράμματος του εθνικού υποβρυχίου, καθελκύστηκε πριν από λίγες ημέρες και αυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο Άμυνας μέσω των κοινωνικών δικτύων. Πριν από αυτό όμως, είχε γίνει το ίδιο με το υποβρύχιο Piri Reis και σήμερα εξακολουθεί να υπηρετεί.

»Η Τουρκία πήρε την τεχνολογία από την Γερμανία και ξεκίνησε να ναυπηγεί την εγχώρια έκδοση των υποβρυχίων Type 214, στα πλαίσια αυτά ξεκίνησε το πρόγραμμα της ναυπήγησης των υποβρυχίων Piri Reis, Hizir Reis,Murat Reis, Aydin Reis, Seydi Ali Reis Selman Reis. To Piri Reis ήδη υπηρετεί και τα υπόλοιπα υποβρύχια τα επόμενα χρόνια θα είναι έτοιμα».

To Top