Πολιτική

Χαρδαλιάς: Χωρίς τις Ένοπλες Δυνάμεις η χώρα θα είχε καταρρεύσει – Όλα αυτά τα χρόνια δίνουν τον καλ…

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ

Χαρδαλιάς: Χωρίς τις Ένοπλες Δυνάμεις η χώρα θα είχε καταρρεύσει – Όλα αυτά τα χρόνια δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό

Θέλουμε να εγγυηθούμε το ζήτημα της ασφάλειας του προσωπικού, και του στρατιωτικού και του πολιτικού, αλλά βεβαίως και της ασφάλειας του πολεμικού υλικού. Προσπαθούμε να αναδείξουμε μικρά ή μεγάλα προβλήματα που μπορεί να υπάρξουν. Και την ανάγκη ίσως, να προχωρήσουμε σε επικαιροποίηση των σχεδίων πυρασφάλειας, μιας και τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς. Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ξεκίνησε σήμερα τις έκτακτες επιθεωρήσεις και αξιολογήσεις μέτρων ασφαλείας και πυρασφαλείας αποθηκών και χώρων φύλαξης πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και καυσίμων, με πρώτους σταθμούς την 389 Προκεχωρημένη Αποθήκη Πυρομαχικών, στην Ξυλαγανή Κομοτηνής, την 873 Αποθήκη Καυσίμων, στη Θεσσαλονίκη και την 110 Πτέρυγα Μάχη στη Λάρισα, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Νίκου Δένδια.

   Ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας ενημερώθηκε ενδελεχώς από τους διοικητές και τους αρμόδιους επιτελείς των μονάδων για τα εσωτερικά σχέδια ασφαλείας και πυρασφαλείας. Συζητήθηκαν επίσης προτάσεις και τρόποι περαιτέρω επικαιροποίησης των υφιστάμενων σχεδίων με νέες μεθόδους πρόληψης, διαχείρισης και αντιμετώπισης μείζονων συμβάντων. Στη συνέχεια, ο Ν. Χαρδαλιάς επιθεώρησε επιτόπου όλους τους χώρους και τις αποθήκες φύλαξης και αποθήκευσης πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και καυσίμων. Επίσης, επισκέφθηκε τα πληρώματα των αεροσκαφών Canadair CL-415 της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης, στην 113 Πτέρυγα Μάχης, στην αεροπορική βάση Μίκρας, τα οποία συνεχάρη για τον ζήλο, το απαράμιλλο πάθος και θάρρος που επιδεικνύουν στις καθημερινές αέναες μάχες τους, στο πλαίσιο εκτέλεσης της αποστολής τους σε ιδιαίτερες, εξαιρετικά δύσκολες και ακραίες καταστάσεις που επιχειρούν.

Κατά τις επισκέψεις του, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας συνοδευόταν από υψηλόβαθμο κλιμάκιο επιθεωρητών του ΓΕΕΘΑ και των άλλων τριών Κλάδων, με επικεφαλής τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχο Φραγκίσκο Λελούδα ΠΝ, τον γενικό επιθεωρητή ΓΕΑ αντιπτέραρχο (Μ) Γεώργιο Καραδήμα και τους επιτελάρχες ΓΕΣ αντιστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο και ΓΕΝ Υποναύαρχο Γεώργιο Φλώρο ΠΝ.

   Παρόντες κατά περίπτωση ήταν επίσης, ο Αρχηγός ΑΤΑ αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας, οι διοικητές 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, Δ΄ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, Γ΄ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος και Μεραρχίας Υποστήριξης υποστράτηγος Αντώνιος Θεοδοσιάδης.

   Από την έδρα της 873 Αποθήκης Καυσίμων στη Θεσσαλονίκη, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε:

   «Ακολουθώντας τις οδηγίες του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Νίκου Δένδια, ξεκινήσαμε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα επιθεωρήσεων και ελέγχων σε συνεργασία με τα Γενικά μας Επιτελεία, όλων εκείνων των χώρων οι οποίοι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε σχέση με τα πυρομαχικά και σε σχέση με τα καύσιμα».

   «Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει, οπότε πρέπει να δούμε, εάν και κάτω από ποιες συνθήκες θα πρέπει κάποια ζητήματα να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα» πρόσθεσε.

   «Η δουλειά που κάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ξεχωριστή. Και οι επισκέψεις αυτές γίνονται για να μπορέσουμε να φανούμε (ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου) χρήσιμοι και να παρακολουθήσουμε από κοντά όλη τη προσπάθεια» συνέχισε.

   «Χωρίς τις Ένοπλες Δυνάμεις η χώρα θα είχε καταρρεύσει. Όλα αυτά τα χρόνια δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Υπήρξε πραγματικά ένα συμβάν το οποίο διερευνάται, με δεδομένο αυτό το συμβάν θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει οτιδήποτε περαιτέρω να μας απασχολήσει, Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε, φυσική και πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, να φέρουμε απτά αποτελέσματα» κατέληξε ο Ν. Χαρδαλιάς.  
 

To Top