Κόσμος

Δεύτερες σκέψεις για το τελεσίγραφο των 24 ωρών από το Ισραήλ; «Η εκκένωση της Γάζας θα χρειαστεί χρ…

israil palestini 12

Δεύτερες σκέψεις για το τελεσίγραφο των 24 ωρών από το Ισραήλ; «Η εκκένωση της Γάζας θα χρειαστεί χρόνο»

Ο ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε σήμερα ότι η εντολή απομάκρυνσης των Παλαιστινίων από τη βόρεια Γάζα θα «χρειαστεί χρόνο» ύστερα από ανακοίνωση νωρίτερα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ότι ο στρατός έδωσε προθεσμία 24 ωρών.

«Προσπαθούμε να δώσουμε χρόνο και καταβάλλουμε πολλές προσπάθειες, και καταλαβαίνουμε ότι θα αυτό δεν θα πάρει 24 ώρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι σε συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος δήλωσε ότι τουλάχιστον 258 Ισραηλινοί στρατιώτες μετά την αιματηρή επίθεση που εξαπέλυσε στις 7 Οκτωβρίου η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς κατά του Ισραήλ. Ο προηγούμενος απολογισμός ήταν 169 νεκροί στρατιώτες.

israil palaistini10
Δεύτερες σκέψεις για το τελεσίγραφο των 24 ωρών από το Ισραήλ; «Η εκκένωση της Γάζας θα χρειαστεί χρ... 4

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι εκτόξευσε 150 ρουκέτες προς την πόλη Ασκελόν στο Ισραήλ «ως απάντηση στην εκτόπιση και τη στοχοποίηση αμάχων», όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters. Το Γαλλικό πρακτορείο μετέδωσε, επικαλούμενο ανταποκριτή του, πως εκατοντάδες ρουκέτες εκτοξεύθηκαν σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, ενώ ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να βομβαρδίζει τη Γάζα.

israil palestini 25
Δεύτερες σκέψεις για το τελεσίγραφο των 24 ωρών από το Ισραήλ; «Η εκκένωση της Γάζας θα χρειαστεί χρ... 5

Μέλος του προσωπικού της ισραηλινής πρεσβείας στο Πεκίνο δέχθηκε σήμερα επίθεση στην κινεζική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, προσθέτοντας ότι η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και ότι νοσηλεύεται.

To Top