Έρευνα ξεκίνησε μετά τον θάνατο ενός μαύρου άνδρα υπό κράτηση στις ΗΠΑ. Ο Frank Tyson πέθανε καθώς συνελήφθη από τους αστυνομικούς Beau Schoenegge και Camden Burch στο Canton του Οχάιο, στις 18 Απριλίου περίπου στις 20:25. «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» είναι τα τελευταία λόγια που λέει ο Frank Tyson, καθώς συλλαμβάνεται από δύο αστυνομικούς μετά από ένα τροχαίο ατύχημα στο Canton του Οχάιο.

Το τοπικό αστυνομικό τμήμα έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από κάμερα σώματος που δείχνουν αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τον 53χρονο. Στο βίντεο, ο Τάισον λέει επανειλημμένα: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω», καθώς οι δύο αστυνομικοί τον συνέλαβαν και του πέρασαν χειροπέδες, ενώ ο ένας γονατίζει στην πλάτη του για λίγο.

Ακολουθεί σιωπή και σχεδόν πέντε λεπτά μετά τις τελευταίες του λέξεις, ένας αξιωματικός ελέγχει τον Tyson για σφυγμό, πριν συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει παλμό. Ένα ασθενοφόρο θα έφτανε αργότερα, αλλά ο Tyson είχε ήδη πεθάνει, μεταδίδει το Sky News.

«Προσπαθούν να με σκοτώσουν»

Οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε κλήσεις για ένα τροχαίο ατύχημα και ακολούθησαν τον Τάισον σε ένα μπαρ αφού φέρεται να έφυγε από τη σκηνή. Στο βίντεο, ο Τάισον αντιστέκεται στη σύλληψη και ακούγεται να φωνάζει επανειλημμένα: «Προσπαθούν να με σκοτώσουν».

Φωνάζει επίσης «φώναξε τον σερίφη» ενώ οι αστυνομικοί του λένε «ηρέμησε» καθώς τον συλλαμβάνουν. Οι αστυνομικοί ρίχνουν τον Τάισον στο έδαφος, με τον έναν να βάζει το γόνατό του στην πλάτη του καθώς του λένε «σταμάτα να πολεμάς».

Το πλάνα δείχνει τον αστυνομικό με το γόνατό του στην πλάτη του κυρίου Τάισον για περίπου 30 δευτερόλεπτα προτού το αφαιρέσει. Ο κύριος Tyson τους λέει για άλλη μια φορά ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει πριν τελικά σιωπήσει.