Πολιτική

Δεν ολοκλήρωσε την κατάθεσή του στον Άρειο Πάγο ο Στίγκας – Επανέλαβε ότι στηρίζει τον Κασιδιάρη για…

89

Δεν ολοκλήρωσε την κατάθεσή του στον Άρειο Πάγο ο Στίγκας – Επανέλαβε ότι στηρίζει τον Κασιδιάρη για το Δήμο της Αθήνας

Νέο ραντεβού με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα κλείσει ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας καθώς σήμερα δεν ολοκλήρωσε την κατάθεση που έδωσε στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η κ. Αδειλίνη με αφορμή της καταγγελίες του περί «Greek Mafia και Δον Κορλεόνε.

Ο Βασίλης Στίγκας το πρωί πέρασε το κατώφλι του Αρείου Πάγου προκειμένου να καταθέσει, όπως είχε προγραμματιστεί, στο πλαίσιο της επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός μετά τις καταγγελίες του από το βήμα της Βουλής για παράνομες πρακτικές στους κόλπους του κόμματος.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο κ. Στίγκας είχε αποσύρει τις καταγγελίες του ανάβοντας το πράσινο φως για να επιστρέψουν στους Σπαρτιάτες οι διαγραφέντες βουλευτές. Η κίνηση αυτή του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σπαρτιατών άλλαξε το πλαίσιο που είχε δημιουργηθεί προκαλώντας την παρέμβαση της δικαιοσύνης με δεδομένο , μάλιστα, ότι στην ανακοίνωση του ξεκαθαρίζει ότι «οι χαρακτηρισμοί, «Greek Mafia» και «ομάδα εκβιαστών», δεν έχουν καμία σχέση με κανέναν από τους διαγραφέντες ή κάποιον άλλον από την Κοινοβουλευτική Ομάδα μας».

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στην σημερινή κατάθεση του που διήρκησε περίπου 3 ώρες δέχτηκε σειρά ερωτήσεων από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη η οποία διενεργεί αυτοπροσώπως την έρευνα, λόγω της σοβαρότητας της. Μάλιστα, η πολύωρη κατάθεση του δεν ήταν αρκετή για να φωτίσει όλες τις πτυχές των καταγγελιών του με αποτέλεσμα , σύμφωνα με τον κ. Στίγκα, να επανέλθει τις επόμενες ημέρες στο εισαγγελικό γραφείο για να συνεχίσει την κατάθεση του.

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών εξερχόμενος από το γραφείο της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων δεν θέλησε να μιλήσει για το περιεχόμενο της κατάθεσης του ενώ αναφέρθηκε στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τους βουλευτές του κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως είπε, ζήτησαν συγγνώμη.

«Ζήτησαν συγγνώμη για αυτή την απρέπεια και την εικόνα που παρουσίασαν στο Κοινοβούλιο αλλά και προς το πρόσωπο μου, άρα είναι στη κοινοβουλευτική ομάδα συνεχίζουν κανονικά και επίσης υπάρχει και μια δήλωση στήριξης από ολόκληρη τη κοινοβουλευτική ομάδα ότι με στηρίζουν ως πρόεδρο του κόμματος. Αφήστε με να πω στην εισαγγελέα ότι ξέρω» ανέφερε χαρακτηριστικά κάνοντας παράλληλα λόγο για μεθοδεύσεις.

«Υπάρχουν μεθοδεύσεις οι οποίες παραπέμπουν με πάρα πολλούς τρόπους σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε όπως το είπα από διάφορους από εξωκοινοβουλευτικούς» είπε και συνέχισε «Αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις θα το κρίνει η κυρία εισαγγελέας. Και για τον Κασιδιάρη μιλήσαμε. Εγώ δεν είχα κάνει δήλωση ότι πηγαίνουν στο Δομοκό. Να παίρνουν οδηγίες από κάποιους άλλους ενδεχομένως να ήταν. Θα δούμε αλλά δεν είπα ποτέ ότι ο κ. Κασιδιάρης έδινε οδηγίες από το Δομοκό και δεν αναιρώ τίποτα. Δεν είχαμε καμία σχέση με τον κ. Κασιδιάρης καμία τηλεφωνική επικοινωνία και τίποτα περισσότερο. Τον στηρίζω για το Δήμο της Αθήνας».

Μάλιστα, ο κ. Στίγκας έκανε γνωστή στους δημοσιογράφους κοινή δήλωση βουλευτών του κόμματος του με την οποία επιβεβαιώνουν την ενότητα του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ. Η δήλωση αναφέρει τα εξής: «Υπογράφοντας την παρούσα δήλωση, βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος «Σπαρτιάτες», έχοντας επίγνωση της ευθύνης μας προς τους ψηφοφόρους μας αλλά και τον ελληνικό λαό όποιος μαστίζεται από σοβαρά προβλήματα (καταστροφικές πυρκαγιές, ανεργία, ακρίβεια) δηλώνουμε την προθυμία μας να στηρίξουμε ανεπιφύλακτα τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας μας και να επιβεβαιώσουμε την ενότητα του κόμματος. Η στάση μας ήταν πάντα στο πλευρό των θεσμών και του δημοκρατικού πολιτεύματος, υπέρ του ελληνικού πατριωτισμού εθνικισμού και εναντίον οποιουδήποτε ολοκληρωτικού ξενόφερτου καθεστώτος και ιδεολογίας».

To Top