Αθλητικά

Δεν πληρώνει τη ρήτρα για Ποντένσε ο Ολυμπιακός, ρισκάρει με το deadline – “Κόλπο γκρόσο” μαζί με Κάρμο!

Δεν πληρώνει τη ρήτρα για Ποντένσε ο Ολυμπιακός, ρισκάρει με το deadline - "Κόλπο γκρόσο" μαζί με Κάρμο!

Η απόφαση για τον Πορτογάλο και η επιθυμία του παίκτη. Οι δύο πλευρές θέλουν να συνεχίσουν μαζί και την επόμενη σεζόν, όμως η οψιόν είναι τεράστια και ψάχνουν τρόπο για να ρίξουν τις απαιτήσεις των Άγγλων…

Ο Ολυμπιακός μοιάζει επιτέλους να βρίσκει αυτό που αναζητούσε όχι μόνο από την αρχή της σεζόν, αλλά και από πέρυσι. Δεν είναι μόνο τα θετικά αποτελέσματα, η πρόκριση στους 16 του Conference League και το “5×5” που έχει πετύχει επί Μεντιλίμπαρ. Η κύρια αλλαγή έγκειται στο γεγονός ότι η ομάδα έχει πλέον σταθερές στην ενδεκάδα, παίκτες καταλυτικούς που ο προπονητής ξέρει ότι μπορεί να βασιστεί πάνω τους.

Οι μεταγραφές των Κάρμο, Τσικίνιο και Όρτα αποδεικνύονται κομβικές, οι Πασχαλάκης, Ροντινέι και Έσε εξακολουθούν να μη βγαίνουν από την ενδεκάδα, ενώ οι Φορτούνης, Ελ Κααμπί και Ποντένσε επανήλθαν σε γνώριμα στάνταρ απόδοσης υπό τις οδηγίες του Μεντιλίμπαρ. Το ζήτημα λοιπόν είναι πώς οι Ερυθρόλευκοι θα καταφέρουν να διατηρήσουν τον βασικό κορμό τους και την επόμενη σεζόν, ειδικά εφόσον κάποιοι από τους παίκτες-κλειδιά του υπάρχοντος ρόστερ είναι δανεικοί.

Για τον Κάρμο έχουν ήδη γραφτεί πολλά και το θέμα είναι πώς θα βρεθεί η φόρμουλα για μεταγραφή, από τη στιγμή που η οψιόν αγοράς του από την Πόρτο είναι απλησίαστη καθώς ανέρχεται στα 18 εκατ. ευρώ (σ.σ. άλλα ρεπορτάζ την τοποθετούν στα 13 ή στα 16 εκατ.). Όπως σας έχουμε ξαναγράψει, η λύση ίσως δοθεί μέσω της Νότιγχαμ Φόρεστ. Θα μπορούσε να αποκτήσει δηλαδή τον Κάρμο η αγγλική ομάδα ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη και να τον δανείσει στον Ολυμπιακό. Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση Κάρμο “παίζει” δυνατά και θα συνεχίσει να μας απασχολεί έντονα το επόμενο διάστημα, μιάς και ο παίκτης παρουσιάζει εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο.

Αρκετή κουβέντα έχει αρχίσει να γίνεται επίσης για τον Ντανιέλ Ποντένσε, που είναι δανεικός από τη Γουλβς, αλλά με πολύ πιο βατή οψιόν αγοράς. Τα 5 εκατομμύρια αποτελούν ένα ποσό που οι Ερυθρόλευκοι μπορούν να πληρώσουν  σαφώς ευκολότερα προκειμένου να “δέσουν” τον Πορτογάλο.

Ωστόσο, επειδή είμαστε στην Ελλάδα και όχι στην Αγγλία ή στη… Σαουδική Αραβία, τα 5 εκατομμύρια δεν είναι ευκαταφρόνητο νούμερο για οποιαδήποτε ομάδα της χώρας μας. Γι’ αυτό και οι Πειραιώτες ψάχνουν το θέμα ώστε να καταλήξουν -εφόσον καταστεί εφικτό- σε μία πιο συμφέρουσα συμφωνία με τη Γουλβς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται και σε αυτή την περίπτωση να παίξει ρόλο η Νότιγχαμ, με τρόπο ανάλογο με αυτόν που προαναφέραμε για τον Κάρμο! Ειδάλλως, υπάρχει η επιλογή της επαναδιαπραγμάτευσης για την τιμή του παίκτη όταν η προθεσμία για τη ρήτρα αγοράς εκπνεύσει ή… απλώς η καταβολή της ρήτρας προκειμένου να μην περιπλεχθεί παραπάνω η υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός θέλει τον Ποντένσε και ο Πορτογάλος επιθυμεί να μείνει στο Λιμάνι. Συνεπώς, ο τρόπος θα βρεθεί. Θα πρέπει να πάει κάτι πολύ στραβά για να μη συνεχίσει ο Πορτογάλος να φορά τα ερυθρόλευκα και την επόμενη σεζόν…

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κάρμο Νο2 στον Ολυμπιακό, στόπερ 10 εκατ. – Πλακώθηκε και φεύγει από Νότιγχαμ – “Ηγέτης στην Ελλάδα”!

 

podence55368

Ακολουθήστε το news24world.com στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

To Top