Πολιτική

Διαγραφή Κρικέτου από τη Νέα Δημοκρατία για δήλωσή του σχετικά με το ναυάγιο στην Πύλο

Διαγραφή Κρικέτου από τη Νέα Δημοκρατία για δήλωσή του σχετικά με το ναυάγιο στην Πύλο

Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλου Μαρινάκη ο υποψήφιος βουλευτής, Σπήλιος Κρικέτος διαγράφεται από το κόμμα.

Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, φιλοξενούμενος σε εκπομπή του Kontra, είχε αφήσει υπαινιχθεί πως αν οι μετανάστες δεν είχαν σκοτωθεί στο ναυάγιο της Πύλου θα είχαν φτάσει στην Ελλάδα και θα είχαν παραβατική συμπεριφορά.

Από το 15:50 του βίντεο και έπειτα:

Η Νέα Δημοκρατία, στην ανακοίνωσή της, σημειώνει ακόμα: «Απόψεις , όπως αυτές που εξέφρασε ο Σπ.Κρικέτος δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ εφάρμοσε μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, με φύλαξη των συνόρων αλλά με προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας χιλιάδες ανθρώπους που κινδυνεύαν στη θάλασσα και δίνοντας τέλος σε κολαστήρια όπως αυτό της Μόριας. Δηλώσεις μίσους και ρατσισμού είναι εκτός του αξιακού πλαισίου της ΝΔ».

ΣΥΡΙΖΑ: ΝΔ και Μητσοτάκης οφείλουν να τον αποπέμψουν

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε την αποπομπή του υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας με ανακοίνωσή του: «Σε ρεσιτάλ απανθρωπιάς επιδόθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Σπήλιος Κρικέτος. Στον ρατσιστικό οχετό που ξεστόμισε, δεν ντράπηκε να ισχυριστεί κατ’ ουσίαν ότι οι νεκροί πρόσφυγες στην Πύλο, εάν είχαν επιζήσει «θα έκλεβαν», «δεν θα δούλευαν» και θα τριγύριζαν στην Ομόνοια.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος της ΝΔ στην Ανατολική Αττική, σε συνέντευξή (Kontra) ρωτήθηκε εάν «αυτοί οι άνθρωποι που πνίγηκαν ανοικτά της Πύλου, αν φτάνανε στη χώρα μας, θα κλέβανε δεν θα δούλευαν και θα μένανε 15 σε μια γκαρσονιέρα;».

Ο Σπήλιος Κρικέτος, ανερυθρίαστος, έδωσε την σοκαριστική απάντηση: «Οι προηγούμενοι που είχαν έρθει, που δεν πνίγηκαν, τι κάνανε; Αυτό κάνουν». Νωρίτερα είχε ισχυριστεί για τους πρόσφυγες ότι «είναι σε κλοπές κάθε μέρα οι περισσότεροι και είναι γεμάτα τα αστυνομικά τμήματα».

Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά οφείλουν να αποπέμψουν εδώ και τώρα τον Σπήλιο Κρικέτο από τα ψηφοδέλτια του κόμματός τους. Εάν δεν το πράξουν, σημαίνει ότι συμφωνούν απόλυτα με το εμετικό ρατσιστικό παραλήρημα του υποψηφίου του. Ότι είναι οι πολιτικοί χορηγοί της απανθρωπιάς. Ντροπή».

To Top