Κόσμος

Διάγγελμα Πούτιν από λεπτό σε λεπτό μετά την εμφάνιση Πριγκόζιν

putin2 1

Διάγγελμα Πούτιν από λεπτό σε λεπτό μετά την εμφάνιση Πριγκόζιν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν πρόκειται απόψε να απευθύνει διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό, αναφέρει ανακοίνωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η Ρωσία βρίσκεται σε αναταραχή μετά την ανταρσία της ομάδας Βάγκνερ και του επικεφαλής της, Πριγκόζιν ο οποίος ανακοίνωσε «πορεία για τη Δικαιοσύνη» από τους μαχητές του εναντίον της στρατιωτικής ηγεσίας, για την οποία είπε πως πρόκειται «για δειλούς που υπονομεύουν την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Στο πλαίσιο συμφωνίας, όπως την παρουσίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, οι ποινικές κατηγορίες σε βάρος των στασιαστών θα αποσυρθούν με αντάλλαγμα την επιστροφή τους στους στρατώνες και ο Πριγκόζιν θα μεταβεί στη Λευκορωσία.

Εμφανίστηκε ο Πριγκόζιν

Με βίντεο 11 λεπτών στο Telegram ο Γεβγέν Πριγκόζιν εμφανίστηκε μετά από μέρες απουσίας και ανέφερε πως η Wagner δεν έκανε ανταρσία για να ανατρέψει τον Πούτιν, αλλά για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της.

«Λυπούμαστε που χύσαμε ρωσικό αίμα», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το BBC, ωστόσο δεν διευκρίνισε το πού βρίσκεται. Παράλληλα, τόνισε ότι «δεν κάναμε πορεία για να ανατρέψουμε τον Πούτιν».

To Top