Κόσμος

Δηλητηρίασε τον σύντροφό της λίγες ώρες αφότου κληρονόμησε 30 εκατομμύρια δολάρια

zeugari

Δηλητηρίασε τον σύντροφό της λίγες ώρες αφότου κληρονόμησε 30 εκατομμύρια δολάρια

Μια γυναίκα από τη Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ δηλητηρίασε θανάσιμα τον φίλο της αφού έμαθε για τα σχέδιά του να την παρατήσει επειδή είχε κληρονομήσει 30 εκατομμύρια δολάρια λίγες ώρες νωρίτερα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η Ina Thea Kenoyer, 47 ετών, κατηγορήθηκε τη Δευτέρα για τη δολοφονία του Steven Edward Riley Jr, 51 ετών, στις 5 Σεπτεμβρίου, μια φρικιαστική πράξη που σύμφωνα με την αστυνομία είχε «οικονομικά κίνητρα».

«Αυτή η υπόθεση ήταν εξαιρετικά περίπλοκη», δήλωσε ο διοικητής ερευνών αστυνόμος Dale Plessas του αστυνομικού τμήματος του Μινότ.

Ο Riley αρρώστησε όταν συναντήθηκε με τον δικηγόρο του στις 3 Σεπτεμβρίου για να εισπράξει το τεράστιο ποσό της κληρονομιάς, είπαν μάρτυρες στους ερευνητές, σύμφωνα με τα αρχεία της αστυνομίας.

Η Kenoyer δεν κάλεσε την αστυνομία μέχρι την επόμενη μέρα, όταν έφτασαν οι νοσοκόμοι και βρήκαν τον Riley αναίσθητο στο σπίτι του. Πέθανε στο νοσοκομείο την επόμενη ημέρα.

Η νεκροψία διαπίστωσε ότι πέθανε μετά από κατάποση αντιψυκτικού, το οποίο η αστυνομία ισχυρίζεται ότι του έδωσε η Kenoyer.

Η κατηγορούμενη δολοφόνος δήλωσε αθώα σε μια σειρά από αναρτήσεις στο Facebook που δεν έβγαζαν νόημα τις ημέρες που προηγήθηκαν της σύλληψής της, υποστηρίζοντας ότι ο Riley αυτοκτόνησε.

«Προς τον Shafer που παραλίγο να με χτυπήσει, αυτός δεν είναι παντρεμένος γεια σου κούκλα εύχομαι να έψαχνα για κάποιον αλλά όχι είμαι μια γυναίκα με έναν άντρα, ευγενικό άτομο, και ο Steve Riley ο μόνος άντρας που ήθελα ποτέ», ανέφερε σε μια ανάρτηση τρεις ημέρες πριν κατηγορηθεί για φόνο.

Η Kenoyer είπε στους ερευνητές ότι σχεδίαζε να μοιραστεί την εκπληκτική κληρονομιά του Riley, η οποία εκτιμάται ότι ήταν περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια, με τον γιο του, αναφέρουν τα αρχεία.

Ισχυρίστηκε ότι δικαιούται την περιουσία, η Βόρεια Ντακότα, ωστόσο, δεν αναγνωρίζει τέτοιες σχέσεις. Επιπλέον, ο Riley είχε αποκαλύψει τα σχέδιά του να διακόψει το ειδύλλιο λίγο μετά την παραλαβή του τεράστιου ποσού, οδηγώντας τους ερευνητές στη θεωρία ότι τον δηλητηρίασε για να εξασφαλίσει τα λεφτά.

Minot woman arrested for allegedly killing boyfriend with poison.The Minot Police Department arrested a Minot woman on…

Posted by Minot Police Department on Monday, October 30, 2023

«Αναπαύσου εν ειρήνη μπαμπά… Είχα ένα προαίσθημα ότι ήταν αυτή με τον τρόπο που εξελίχθηκαν όλα, αλλά γ…το, μακάρι να είχαμε κάνει σχέδια να βλεπόμαστε νωρίτερα», έγραψε ο θλιμμένος γιος του στο Facebook. «Ελπίζω να πάρει αυτό που της αξίζει που σε πήρε από αυτόν τον κόσμο».

Η Kenoyer είναι αντιμέτωπη με κατηγορίες για φόνο σε βαθμό κακουργήματος ΑA, την πιο σοβαρή κατηγορία για φόνο στη Βόρεια Ντακότα. Κρατείται χωρίς εγγύηση στο κέντρο κράτησης της κομητείας Ward και εκπροσωπεί τον εαυτό της, σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου.

To Top