Αθλητικά

Διπλό πρόβλημα για Μπαρτζώκα, δώρο σε Αταμάν – Φήμες για Τσαλμπούρη στο ΣΕΦ – Μπαμ με πρώην του ΠΑΟ!

Διπλό πρόβλημα για Μπαρτζώκα, δώρο σε Αταμάν - Φήμες για Τσαλμπούρη στο ΣΕΦ - Μπαμ με πρώην του ΠΑΟ!

Η αλλαγή πλάνου στο Λιμάνι και η αναζήτηση για παίκτη-έκπληξη. Οι Πειραιώτες ακόμα πανηγυρίζουν την εμφατική νίκη τους στο Σούπερ Καπ, όμως παράλληλα δουλεύουν και για το δύσκολο ματς της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ. Ποιοι θα λείψουν, το κενό στο ρόστερ και οι τρεις προσθήκες Ελλήνων…

Ο Ολυμπιακός πέτυχε θριαμβευτική πρώτη νίκη επί του Παναθηναϊκού το Σάββατο, που μας πέρασε, στην Ρόδο και κατέκτησε το Σούπερ Καπ, τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Πλέον ετοιμάζεται για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, εκεί, όπου θα βρει πάλι μπροστά του τους «πράσινους», αλλά στο ΟΑΚΑ αυτή την φορά.

Αναμένεται ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι και αναμένεται επίσης μεγάλη αντίδραση από τον Παναθηναϊκό, που θα παίξει μπροστά στον κόσμο του και θα προσπαθήσει να σβήσει τις κακές εντυπώσεις, που άφησε στο νησί των Δωδεκανήσων.

Στο παιχνίδι, που ακολουθεί, οι δύο ομάδες θα παίξουν με διαφορετικά ρόστερ σε σχέση με αυτά, που παρατάχθηκαν στον τελικό της Ρόδου.

Ο Παναθηναϊκός θα έχει τον Γκριγκόνις, που δεν έπαιξε στον τελικό του Σούπερ Καπ, ενώ ο Παπαπέτρου, που ήταν τραυματίας, αναμένεται να είναι πιο έτοιμος.

Ο Ολυμπιακός θα έχει τον Ουίλιαμς-Γκος, που δεν έπαιξε στον τελικό καθώς γέννησε η γυναίκα του, αλλά είναι άγνωστο και αμφίβολο αν θα παίξει ο Μπραζντέικις. Είναι, όμως, αμφίβολο αν θα παίξει και ο Φαλ και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα για τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Και αυτό γιατί αν δεν παίξει, ο προπονητής του Ολυμπιακού θα έχει στην θέση του σέντερ μόνο τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Και με αυτό το δεδομένο δεν θα είναι εύκολο να έρθει η νίκη στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός σε αυτή τη νέα χρονιά εμφανίζεται χωρίς τρίτο σέντερ και αυτό συνέβη γιατί έχασε τους δύο Ελληνες παίκτες του (Σλούκα, Βεζένκοφ) και κάλυψε αυτές τις θέσεις με ξένους με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποκτηθεί τρίτος ψηλός.

Δεν αποκλείεται όσο περνάει ο καιρός να τεθεί θέμα απόκτησης τρίτου ψηλού μόνο για τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας, αν και δεν θα είναι εύκολο κάτι τέτοιο καθώς μεταξύ άλλων σε μία τέτοια περίπτωση ο αριθμός των ξένων του Ολυμπιακού θα φτάσει τους 9. Ηδη είναι άλλωστε υπερβολικοί οι οκτώ, που ήδη έχει, κάτι, που σημαίνει ότι οι δύο εξ αυτών δεν θα αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Εκτός βέβαια αν βρεθεί κάποιος Ελληνας παίκτης, κάτι, όμως, που είναι πάρα πολύ δύσκολο. Εδώ δεν βρέθηκε το καλοκαίρι, θα βρεθεί τώρα; Μάλλον δεν γίνεται και δεν υπάρχει άλλωστε στην αγορά τέτοιος παίκτης, εκτός αν αναθεωρηθούν οι απόψεις για τον Γιώργο Τσαλμπούρη, που είναι στην Μπιλμπάο. Ο Τσαλμπούρης, πάντως, έχει συμβόλαιο με τους Ισπανούς και δεν μπορεί να φύγει όποτε θέλει.

Του χρόνου, πάντως, το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός θα κινηθεί να πάρει δύο πολύ καλούς Ελληνες παίκτες και όπως έχουμε αναφέρει στο στόχαστρο θα μπουν ο Θανάσης Αντετοκούνμπο με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, χωρίς, όμως, να μπορεί να αποκλειστεί η περίπτωση του Γιώργου Παπαγιάννη.

To Top