Κόσμος

Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Ενημερώσαμε μέσω Interpol και Europol» λέει το υπουργείο Εσωτερικών…

filadelfeia

Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Ενημερώσαμε μέσω Interpol και Europol» λέει το υπουργείο Εσωτερικών της Κροατίας

Στην πρώτη του αντίδραση, μετά τη δολοφονία 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ από χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, το υπουργείο Εσωτερικών της Κροατίας δηλώνει αναρμόδιο.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται κροάτικη ιστοσελίδα, η Αστυνομία της χώρας στις 4 Αυγούστου, έστειλε όσα στοιχεία είχε για τους χούλιγκαν που θα μπορούσαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα μέσω των διεθνών δικτύων της Europol και της Interpol στην ελληνική Αστυνομία, αλλά και στις Αρχές των χωρών απ’ όπου θα μπορούσαν να περάσουν οι χούλιγκανς, δηλαδή στη Σερβία, το Μαυροβούνιο, την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και το Κόσοβο, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει το υπουργείο «πληροφορίες ασφαλείας τέτοιου τύπου ανταλλάσσονται μεταξύ των χωρών που αναμένεται να ταξιδέψουν και η Αστυνομία κάθε χώρας κρίνει πως θα δράσει ανάλογα και με τις πληροφορίες που έχει. Με βάση αυτό, οι Αρχές του Μαυροβουνίου ενημέρωσαν για το πέρασμα 120 Κροατών πολιτών με 21 οχήματα.

«Προς το παρόν, δεν έχουμε κάποια πληροφόρηση από την Ελληνική Αστυνομία για την τύχη των Κροατών πολιτών και συλλέγουμε πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβησαν τα επεισόδια» σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

To Top