Αθλητικά

Δώρο Σαββίδη σε Λουτσέσκου φορ 12 εκατ. – “Κουράστηκε” στη Ρωσία με τον πόλεμο – Ξεκίνησαν οι συζητήσεις!

Δώρο Σαββίδη σε Λουτσέσκου φορ 12 εκατ. - "Κουράστηκε" στη Ρωσία με τον πόλεμο - Ξεκίνησαν οι συζητήσεις!

Ο Ιβάν θέλει τον τίτλο και το δείχνει με ποσό ρεκόρ. Ο Ευάγγελος Μίχος αποκαλύπτει ποιος είναι ο επιθετικός που αποτελεί Νο1 στόχο στην Τούμπα για τον Ιανουάριο, το παρασκήνιο της υπόθεσεις, αλλά και γιατί μπορεί ο Δικέφαλος να φέρει τώρα έναν παίκτη ανώτερο από τον Οζντόεφ.

O ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη είχε πάντα μια αδυναμία στην ποδοσφαιρική αγορά της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης. Είτε μιλάμε για Ρώσο/ Ουκρανούς, είτε για ξένους που αγωνιζόντουσαν σε ρωσικούς ή ουκρανικούς συλλόγους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στο top 3 των πιο ακριβών αγορών του δικεφάλου φιγουράρουν εκείνες του Ίνγκανσον αντί 4.000.000 από την Ροστόφ και του Ζάμπα αντί 3.500.000 από την Αχμάτ Γκρόζνι.

Γενικότερα με ιδιοκτήτη τον Σαββίδη ο ΠΑΟΚ… βολεύεται όταν θα πρέπει να ψωνίσει καταβάλλοντας υψηλά transfer fee σε ομάδες από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Οι περιπτώσεις των Ντεσπόντοφ από την βουλγαρική Λουντογκόρετς, Τσόλακ από την κροατική Ριέκα, Πρίγιοβιτς από την πολωνική Λέγκια, Σβιντέρφσκι από την πολωνική Γιαγκελόνια, Κοτάρσκι από την κροατική Γκόριτσα, Τσίμιροτ από την Σεράγεβο, Βαρέλα από την Στεάουα δείχνουν τον κανόνα κι απλά αυτές των Εσίτι, Ντάγκλας Αγκούστο, Φιλίπε Σοάρες αποτελούν εξαιρέσεις που τον επιβεβαιώνουν…

Ήδη από τον περασμένο Αύγουστο ο ΠΑΟΚ έχει Ρώσο παίκτη στο ρόστερ του, τον Μαγκομέντ Οζντόεφ (με 2.000.000 Χ.Α.), που είναι μόλις ο τρίτος στην ιστορία του κλαμπ και ήρθε με… καθυστέρηση 21 χρόνων. Κι αυτό αφού το 2002 είχε αποχωρήσει ο σπουδαίος Ομάρ Τετράτζε, ο δεύτερος Ρώσος κι ενώ πρώτος ήταν ο Αντρέι Τσερνίσοφ, την σεζόν 1996-97, όταν και κατέγραψε μόνο 10 συμμετοχές.

Με τον εν ενεργεία (34 συμμετοχές) διεθνή Ρώσο μέσο Οζντόεφ να ξεκινάει κάπως μουδιασμένα την καριέρα του στην Τούμπα, δεν ήταν και στο ξεκινημα της προετοκμασίας, βαρύ κορμί που ήθελε τον χρόνο του να προσαρμοστεί και να βρει ρυθμό αλλά πλέον και μετά από 19 ματς (με 4 γκολ) αποδεικνύεται σπουδαία προσθήκη, παίκτης – προσωπικότητα, που θυμίζει… Μαουρίτσιο!

Γιατί κάνουμε όλο αυτό τον μεγάλο πρόλογο και που θα… χρησιμέψει στο σημερινό θέμα μας; Ο ΠΑΟΚ, σύμφωνα με πληροφορία της στήλης από…πρώτο χέρι, μετά την μεταγραφή του Οζντόεφ που της βγαίνει μέσα στο γήπεδο και μάλιστα αρκετά γρήγορα, ετοιμάζεται να κάνει…δώρο στον Ραζβάν Λουτσέσκου και δεύτερο Ρώσο ποδοσφαιριστή, επίσης διεθνή, σε καλύτερη όμως ηλικία που μιλάει και… αγγλικά, με 6πλασία χρηματιστηριακή αξία, που αγωνίζεται μάλιστα στην επίθεση (βασικά είναι σέντερ φορ και δεύτερος επιθετικός που παίζει πάντως και δεξιός εξτρέμ)!!! Μάλιστα κι αυτός προέρχεται απο μεγάλη ρωσική ομάδα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), όπως και ο Οζντόεφ από την Ζενίτ!

Ο Τσάλοφ έχει συμβόλαιο ως 31 Δεκεμβρίου του 2024 με τους Μοσχοβίτες ενώ μέσα στο 2023 μετράει συνολικά 24 ματς/10 γκολ/2 ασίστ! Ο Τσάλοφ από το καλοκαίρι ήθελε να την κάνει από την Ρωσία αφού λόγω του πολέμου και του εμπάργκο δεν παίζει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ούτε με την Εθνική Ρωσίας. Τώρα πλέον αυτή η επιθυμία του είναι ακόμη πιο… έντονη και οι αντιστάσεις της ΤΣΣΚΑ έχουν… χαλαρώσει ( έχει απομακρυνθεί κι από την διεκδίκηση του τίτλου). Δεν είναι τυχαίο, αντιθέτως ενδεικτικό των φιλοδοξιών του, πως συνεργάζεται με ένα από τα κορυφαία μανατζερικά Γραφεία στον κόσμο, την αγγλική CAA Base. Παρεμπιπτόντως είναι ομόσταβλος εκεί με τον Λύρατζη!!

Στους φίλους του ΠΑΟΚ ασφαλώς και το όνομα Τσάλοφ τους είναι γνωστό. Κι αυτό αφού ο Σαββίδης είχε προσπαθήσει να τον φέρει στην Τούμπα από τον Ιούνιο, πολύ πριν καταλήξουν στον Σαμάτα! Για την ακρίβεια ο Τσάλοφ βρισκόταν από την αρχή στις κορυφαίες θέσεις της ασπρόμαυρης short list με σέντερ φορ, λέγεται πως ήταν πρώτο-δεύτερος. Άποδείχθηκε όμως, πολύ δύσκολη, περίπλοκη κι ακριβή περίπτωση, παρά την επιθυμία του να έρθει στην Τούμπα, τις μεγάλες άκρες που έχει ο Σαββίδης στη Ρωσία και ειδικότερα την παραδοσιακά καλή του σχέση με τους Μοσχοβίτες παράγοντες.=

Σύμφωνα με την μανατζερική πιάτσα ΠΑΟΚ και Τσάλοφ από το καλοκαίρι το… είχαν αφήσει ανοικτό για τον Γενάρη! Και όπως διέρρευσε πρόσφατα αυτό το καλοκαιρινό φλερτ αναζωπυρώθηκε και γίνονται πλέον ξανά κουβέντες!

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν διαρρεύσει, η υπόθεση είναι λεπτή αφού στην θέση του Τσάλοφ υπάρχει στο ρόστερ του δικεφάλου ένα υψηλό συμβόλαιο και συνάμα δυνατό όνομα, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι για βασικός. Ο λόγος για τον Σαμάτα, με τον Τανζανό εσχάτως να έχει αρχίσει να ρολάρει και να σκοράρει αλλά χωρίς και να… σκιζει! Γενικότερα υπάρχει η αίσθηση πως ο ΠΑΟΚ αν θέλει μέχρι τέλους να παραμείνει φουλ ανταγωνιστικός στην διεκδίκηση του τίτλου δύσκολα θα το καταφέρει με τον Σαμάτα.

Κάπου εδώ, λοιπόν, έρχεται και κολλάει ο Τσάλοφ που φαντάζει σαν ευκαιρία στην ιδιοκτησία του ΠΑΟΚ αν όντως μπορεί να φύγει από την ΤΣΣΚΑ είτε με αγορά ( σε αυτή την περίπτωση ο Ιβάν θα πρέπει να σπάσει το ρεκόρ του, να φτάσει μίνιμουμ τα 5 με 5,5 εκατομμύρια), είτε ως δανεικός με Loan Fee και οψιόν αγοράς το καλοκαίρι (το είχε κάνει ξανα τον Φεβρουάριο του 2022με την Βασιλεία)! Το μόνο βέβαιο είναι πως οι αποδοχές του Τσάλοφ δεν θα αποτελέσουν πρόβλημα για τον Σαββίδη.

Από εκεί και πέρα μιλάμε για σπουδαίο παίκτη, πολύ ποιοτικό, δεινό σκόρερ (είχε βάλει 24 γκολ σε 41 ματς το 2022), στο peak της καριέρας του και με μεταπωλητική αξία, που δεν έχει σχέση με τον Σαμάτα. Θα είναι, αν μπορέσει να την κάνει ο ΠΑΟΚ, μεταγραφή ανώτερου επιπέδου, τύπου Ντεσπόντοφ!

To Top