Ελλάδα

«Δώρο ζωής» από τον 30χρονο συνοριοφύλακα που υπέκυψε στα τραύματά του

HUMAN

«Δώρο ζωής» από τον 30χρονο συνοριοφύλακα που υπέκυψε στα τραύματά του

Σε δωρεά οργάνων του 30χρονου που υπέκυψε ενώ νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, προχώρησε η οικογένειά του.

Συγκεκριμένα η οικογένεια του συνοριοφύλακα που τα ξημερώματα της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου αυτοπυροβολήθηκε στο σπίτι του στο Διδυμότειχο αποφάσισε να δωρίσει την καρδιά, τους νεφρούς και τους κερατοειδείς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσηλευτικού ιδρύματος «σήμερα μετά από μαραθώνια προσπάθεια των ιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, του Αναισθησιολογικού Τμήματος, του Χειρουργείου, καθώς και της μεταμοσχευτικής ομάδας του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, πραγματοποιήθηκε δωρεά οργάνων από ασθενή νοσηλευόμενο στη Μ.Ε.Θ.».

Η διοίκηση του νοσοκομείου εκφράζοντας τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος «που παρά τη φόρτιση και τη θλίψη, με ενσυναίσθηση ανταποκρίθηκε στην έκκληση των ιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας» υπογραμμίζει ότι «προσέφερε δώρα ζωής σε πάσχοντες, συναινώντας στην πραγματοποίηση της δωρεάς» και εύχεται «το παράδειγμά τους που βασίζεται στην ανιδιοτέλεια, τον ανθρωπισμό και την αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο να ακολουθηθεί και από άλλους συνανθρώπους μας».

To Top