Αθλητικά

“Δυναμώνει πολύ με Μήτογλου ο ΠΑΟ – Όπλο για τον Αταμάν, ό,τι του ζητήσει – Γι’ αυτό δεν πήγε στο NBA”

Φαβορί ο ΠΑΟ για Μήτογλου, "ντου" από Ολυμπιακό - Αυτό είναι το συμβόλαιο που δίνει ο Γιαννακόπουλος

Ο κόουτς που τον “έχτισε”, μιλάει στο News24world.com για την επιστροφή του στα παρκέ, για την ανακοίνωσή του από το Τριφύλλι, αλλά και για τις βοήθειες που θα δώσει στους Πράσινους τη νέα σεζόν

Παναθηναϊκός: Χαράς ευαγγέλια ήταν για το Τριφύλλι η απόφαση του CAS που έριξε στο μισό την ποινή τού Ντίνου Μήτογλου, με αποτέλεσμα ο Έλληνας άσος να είναι έτοιμος για να επιστρέψει στη δράση και, μάλιστα, με την πράσινη φανέλα.

Για να θυμηθούμε, λίγο, την ιστορία του, στις 3 Μαρτίου 2022, μετά το ματς Παναθηναϊκού-Αρμάνι υποβλήθηκε σε εξετάσεις και ανιχνεύτηκε στον οργανισμό του η απαγορευμένη ουσία μεθανδιενόνη – Τεθηκε εκτός αγώνων από την Αρμάνι και στις 7 Φεβρουαρίου 2023 η πειθαρχική επιτροπή της FIBA τιμώρησε πρωτόδικα τον φόργουορντ με αποκλεισμό 32 μηνών από τα γήπεδα (-εκκινούσε από τις 3 Μαρτίου του 2022).

Μετά από προσφυγή του στο CAS η ποινή μειώθηκε στους 16 μήνες, άρα από τα τέλη Ιουλίου τού 2023 μπορεί να παίξει ξανά μπάσκετ. Αλλά το θέμα είναι σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο Έλληνας άσος, αφού είναι εκτός δράσης σχεδόν 1,5 χρόνο και το επίπεδο της Ευρωλίγκας προφανώς είναι πολύ υψηλό.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Θοδωρή Ροδόπουλο, προπονητή του Ν. Μήτογλου στη Α.Κ. Αστέρα, που έχει δώσει στο ελληνικό μπάσκετ πλήθος αναγνωρισμένων αθλητών, προκειμένου να μας πει την άποψή του για την επιστροφή του 27χρονου άσου στα παρκέ.

“Δεν πιστεύω ότι θα έχει κάποιο πρόβλημα, τον ήξερα καλά, ήταν φιλόδοξο και πειθαρχημένο παιδί και ήθελε να κάνει μεγάλα πράγματα. Για αυτό και στα Αστέρια τον βοηθήσαμε πολύ – Τον έβαζα φόργουορντ, ενώ ήταν 2.05 τότε, και στη θέση του σέντερ έβαζα τον Πασούδη που ήταν 1.93”, ανέφερε αρχικό του σχόλιο στο sportdog ο Θ. Ροδόπουλος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

“Τον προόριζα για το ΝΒΑ που τον είχα 3άρι, αλλά σε όποια ομάδα πήγαινε (Εθνική Εφήβων αλλά και μετά στο πανεπιστήμιο Ουέικ Φόρεστ που είχε βρεθεί) τον έβαζαν 4αρο-5άρι. Στο ΝΒΑ με το κορμί που έχει δεν μπορούσε να παίξει ως σέντερ”.

“Θα βοηθήσει άμεσα – Αυτά θα δώσει στον Παναθηναϊκό – Σουτ από την περιφέρεια”

Μπορεί να βοηθήσει, ξανά, άμεσα την επόμενη ομάδα του;

“Θεωρώ ότι θα είναι σε πολύ κατάσταση και θα βοηθήσει άμεσα όπου κι αν παίξει”.

Πόσο δυναμώνει ο Παναθηναϊκός με τον Μήτογλου στο ρόστερ του;

“Πιστεύω ότι θα δυναμώσει πάρα πολύ, γιατί συνδυάζει πάρα πολλά ο Ντίνος: Δεν είναι μόνο το ύψος, έχει και καλή αντίδραση μέσα στη ρακέτα αλλά και μακριά από αυτή. Σημαντικό όπλο, δίνει παιχνίδι κοντά και μακριά από το καλάθι, είναι εξαιρετικός σουτέρ από την περιφέρεια”.

Τι θα δώσει στη νέα του ομάδα;

“Συνδυάζει τα δύο σημαντικά στοιχεία: Έχει φιλοξία μεγάλη και συγχρόνως είναι πειθαρχημένος παίκτης, κάνει ό,τι του ζητήσει ο κόουτς”.

To Top