Αθλητικά

Δύο μεγάλα deals στον ΠΑΟ πριν τον Ιανουάριο – Συμφώνησαν Αλαφούζος και Γιοβάνοβιτς – “Χρυσά” συμβόλαια!

Δύο μεγάλα deals στον ΠΑΟ πριν τον Ιανουάριο - Συμφώνησαν Αλαφούζος και Γιοβάνοβιτς - "Χρυσά" συμβόλαια!

Άμεσα συνάντηση με τους παίκτες για να πέσουν υπογραφές. Στο Τριφύλλι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη και ετοιμάζονται για τις κινήσεις στην επόμενη μεταγραφική περίοδο. Μέχρι τότε όμως, θα υπάρξουν κι άλλες εξελίξεις, εξίσου σημαντικές…

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι σε αυτό το πρώτο διάστημα της σεζόν, δίνοντας συνέχεια στην έτσι κι αλλιώς πολύ καλή παρουσία που έχει με την πράσινη φανέλα – Δεν είναι τυχαίο ότι το market value του έχει ανέβει από το 1,2 εκατ. ευρώ που ήταν όταν είχε έρθει στην ομάδα, σε 1,8 εκατ.

Ο 32χρονος άσος είχε έρθει στον Παναθηναϊκό στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2021 και, παρά την παρουσία τού Σωκράτη Διούδη, πήρε στο σπίτι τα γάντια του βασικού. Ο Ιταλός τερματοφύλακας είχε έρθει στην Ελλάδα (από την Έμπολι) ως ο καλύτερος στη θέση του, στο πρωτάθλημα της Serie B, τη σεζόν 2020-21 και στην Ελλάδα έκανε πρωταθλητισμό με συνέπεια και, φέτος, συμμετέχει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε στενούς του συνεργάτες ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, η 11άδα αρχίζει τυπικά και πρακτικά από τον Μπρινιόλι, καθώς είναι δίχως άλλο μια εξαιρετική περίπτωση τερματοφύλακα. Για αυτό και από το Τριφύλλι σκοπεύουν να τον καλέσουν άμεσα για ανανέωση (η πρόθεση υπάρχει από την περασμένη Άνοιξη, άλλωστε!), αφενός για να τον επιβραβεύσουν και, αφετέρου, για να τον “δέσουν” στην ομάδα. 

Γιατί στον Παναθηναϊκό δεν είχαν βιαστεί για να υπογράψουν μαζί του νωρίτερα και όχι τώρα που, τυπικά, μπήκε στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του; Αρχικά γιατί γνωρίζουν ότι ο Μπρινιόλι περνάει τέλεια στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, άρα θέλει να μείνει στο ρόστερ. Αφετέρου γιατί δεν υπάρχει κίνδυνος από κάποια ομάδα με καλύτερη προοπτική από τους Πράσινους για να τον εντάξει στο ρόστερ της.

“Στη Serie A δεν τον είχαν ποτέ σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Γιατί είχε παίξει σε τρει ς ομάδες μεν, αλλά καμία δεν τον κρατησε πολύ. Δεν είναι τυχαίο ότι στα 32 του χρόνια μετρά μόλις 14 συμμετοχές στη Serie A – Τον θυμούνται μόνο ως τον τερματοφύλακα που είχε βάλει το γκολ στην Μίλαν“, σχολίασε στο sportdog ο expert τού ιταλικού ποδοσφαίρου Γιάννης Γιαννούλας για το ενδεχόμενο να υπάρξει ενδιαφέρον από την Ιταλία, ενδεικτικό του ότι δύσκολα θα προκύψει ενδιαφέρον από ομάδα τής Serie A που βρίσκεται με αξιώσεις στο πρωτάθλημα.

Ανανεώνει και ο Παλάσιος!

Πλην του Μπρινιόλι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού σκοπεύουν να φωνάξουν, άμεσα, και τον Σεμπάστιαν Παλάσιος για να υπογράψει νέο συμβόλαιο.

Ο Αργεντινός έχει τα πάνω και τα κάτω του στην 11άδα, η μεταγραφή τού ήταν πολύ ακριβή (μαζί με το συμβόλαιό του και την εφορία ξεπέρασε τα 4,3 εκατ. ευρώ!) και το ρεπορτάζ που έχει φτάσει στα αυτιά τού sportdog αναφέρει ότι οι Πράσινοι έχουν την πρόθεση να κρατήσουν για πάντα τον Παλάσιος στο ρόστερ.

Το συμβόλαιο που λήγει το καλοκαίρι του 2024 (όπως και του Μπρινόλι) και θα το ανανεώσουν μέχρι το καλοκαίρι του 2026 – Όταν πια ο παίκτης θα είναι 34 ετών. Με το Τριφύλλι να θέλει να του αυξήσει τις αποδοχές από τις 600-700.000 ευρώ που παίρνει τώρα και να τις ανεβάσει λίγο ακόμα. Το όνομά του έχει συνδεθεί με ομάδες της Κύπρου, που όμως δεν φαίνεται ότι μπορούν να του δώσουν την οικονομική και επαγγελματική προοπτική του Παναθηναϊκού, ενώ υπήρχε ρεπορτάζ για ενδιαφέρον της Κόλο-Κόλο για την περίπτωσή του. Έχει νόημα, όμως, να φύγει από τον Παναθηναϊκό για την Κόλο-Κόλο;

Ο Παλάσιος αποφάσισε στα 28 του χρόνια να κάνει το άλμα προς την Ευρώπη, για να συνεχίσει στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στη Λατινική Αμερική για να παίξει στο πρωτάθλημα της Χιλής”, ανέφερε ο Γιάννης Ντούζγος στο sportdog, δημοσιογράφος που είναι άριστα ενημερωμένος για το ποδόσφαιρο στη Λατινική Αμερική.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρωταθλητής με Μαρτίνεθ! Βαριά η Ευρώπη για ΑΕΚ, μεταγραφές τίτλου ο ΠΑΟ – Λουτσέσκου σε ρόλο Ζοτς

To Top