Κόσμος

Δύο νεκροί έπειτα από πυροβολισμούς σε ψυχιατρείο στις ΗΠΑ – Ανάμεσά τους κι ο δράστης

usa nosokomeio

Δύο νεκροί έπειτα από πυροβολισμούς σε ψυχιατρείο στις ΗΠΑ – Ανάμεσά τους κι ο δράστης

Ένας ένοπλος εισέβαλε την Παρασκευή σε ψυχιατρικό νοσοκομείο του Νιου Χάμσιρ στις ΗΠΑ και άνοιξε πυρ στην αίθουσα υποδοχής, τραυματίζοντας θανάσιμα έναν άνθρωπο. Αστυνομικός που εκτελούσε υπηρεσία στο νοσοκομείο ανταπέδωσε τα πυρά και ο δράστης έπεσε νεκρός, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης.

Ο συναγερμός στις αρχές σήμανε το απόγευμα της Παρασκευής στο ψυχιατρείο του Νιου Χαμσάιρ, όπου ένας άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον πολλών ανθρώπων και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες των  αμερικανικά ΜΜΕ υπήρχαν «πολλά θύματα» ενώ ο ύποπτος εξουδετερώθηκε.

Σύμφωνα με το CBS το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών του Νιου Χάμσαϊρ ανέφερε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Γνωρίζουμε την κατάσταση που εκτυλίσσεται στο νοσοκομείο του Νιου Χάμσαϊρ. Η αστυνομία βρίσκεται επί τόπου και ανταποκρίνεται».

Λίγα λεπτά αργότερα, το υπουργείο ανέφερε ότι «η κατάσταση στο νοσοκομείο New Hampshire έχει περιοριστεί. Οι έρευνες συνεχίζονται ενώ ο ύποπτος είναι νεκρός».

Σε δήλωση λίγο πριν τις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα, 12 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), ο κυβερνήτης Κρις Σουνούνου είπε ότι το περιστατικό περιορίστηκε. «Ενώ η σκηνή παραμένει ενεργή καθώς η πανεπιστημιούπολη εκκαθαρίζεται, ο ύποπτος είναι νεκρός. Η πολιτεία κινητοποιήθηκε άμεσα και στο σημείο βρίσκονται οι πρώτες ανταποκρίσεις και οι δυνάμεις του νόμου. Θα παράσχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες καθώς αυτή η κατάσταση ξετυλίγεται».

Το Νοσοκομείο του Νιού Χάμσαϊρ είναι το κρατικό ψυχιατρικό νοσοκομείο, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της πολιτείας.

Ο πυροβολισμός σημειώθηκε στο λόμπι του νοσοκομείου, σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή της Πολιτείας του Νιού Χάμσαϊρ, συνταγματάρχη Μαρκ Χολ. Όλοι οι ασθενείς είναι ασφαλείς, είπε.

Στο θύμα του ενόπλου παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε άλλο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

Το κίνητρο του δράστη της επίθεσης παραμένει αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής.

To Top