Κόσμος

Εφιάλτης στη Ντέρνα της Λιβύης: Συγκλονίζει το μέγεθος της καταστροφής – Drone καταγράφει αποκαρδιωτ…

livii2

Εφιάλτης στη Ντέρνα της Λιβύης: Συγκλονίζει το μέγεθος της καταστροφής – Drone καταγράφει αποκαρδιωτικές εικόνες

Ραγίζει η καρδιά από τις εικόνες της πόλης Ντέρνα της Λιβύης, η οποία ισοπεδώθηκε ολοκληρωτικά από το πέρασμα της καταιγίδας Daniel. Σε βίντεο που τραβήχτηκε από drone καταγράφεται το μέγεθος της καταστροφής στην πόλη που μετρά ήδη περισσότερους από 5.000 νεκρούς.

Ο Χίσεμ Αμπού Σκιουάτ υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας των αρχών της ανατολικής Λιβύης μίλησε στο Reuters δηλώνοντας ότι η ανοικοδόμηση θα κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια και ζήτησε την παροχή διεθνούς βοήθειας, καθώς η χώρα δεν διαθέτει την εμπειρία για να αντιμετωπίσει την καταστροφή.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στη Λιβύη ανακοίνωσε σήμερα σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X ότι τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στη Ντέρνα, την πόλη που επηρεάστηκε περισσότερο από την καταιγίδα Daniel. Παράλληλα 6.085 άνθρωποι είναι γνωστό ότι έχουν εκτοπιστεί σε άλλες πληγείσες περιοχές, περιλαμβανομένης της Βεγγάζης, με τον αριθμό των νεκρών να παραμένει ανεπιβεβαίωτος. «Ο ΔΟΜ και οι συνεργάτες του στέλνουν αμέσως προϊόντα πρώτης ανάγκης πλην τροφίμων, φάρμακα, εξοπλισμό έρευνας και διάσωσης καθώς και προσωπικό στις πληγείσες περιοχές», τόνισε.

To Top