Κόσμος

Έφηβοι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία αστυνομικού γελούσαν στο δικαστήριο, μπροστά στην οικογένεια…

Las Vegas

Έφηβοι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία αστυνομικού γελούσαν στο δικαστήριο, μπροστά στην οικογένεια του θύματος

Οι έφηβοι του Λας Βέγκας που κατηγορήθηκαν ότι χτύπησαν θανάσιμα με όχημα έναν συνταξιούχο αρχηγό της αστυνομίας γελούσαν κατά τη διάρκεια της δίκης. Ο Jesus Ayala, 18 ετών, και ο Jzamir Keys, 16 ετών, βρέθηκαν ξανά στις δικαστικές αίθουσες, την περασμένη Τρίτη, δύο μήνες αφόρου φέρονται να κατέγραψαν σε βίντεο τον σκοπούμενο τραυματισμό του 64χρονου συνταξιούχο αρχηγό της αστυνομίας Andreas Probst, ο οποίος είχε βγει για πρωινή βόλτα με ποδήλατό του.

Τα γέλια των εφήβων ξεκίνησαν μόλις κάθισαν στην ακρόαση του δικαστηρίου της κομητείας Clark. Οι δυο κάλυπταν τα πρόσωπά τους από τις κάμερες, ωστόσο «πιάστηκαν» να προσπαθούν να καταστείλουν τα γέλια τους κλείνοντας με τα χέρια τους το στόμα τους.

Οι δύο κατηγορούνται για φόνο και δικάζονται ως ενήλικες. Η οικογένεια του θύματος επέκρινε τις φρικτές ενέργειες των εφήβων, λέγοντας ότι «δεν είχαν τύψεις». «Πώς μπορείς να κάθεσαι εκεί αφού αφαίρεσες τη ζωή ενός άντρα και να συμπεριφέρεσαι έτσι;» Η Taylor Probst, η 27χρονη κόρη του Andreas, είπε στους δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο. «Πραγματικά δεν είχαν τύψεις. Φαινόταν ότι είναι απλώς ένα παιχνίδι για αυτούς».

Αλλά και ο συνήγορος του Ayala, David Westbrook, φάνηκε επίσης να γελάει μαζί με τον έφηβο στην αίθουσα του δικαστηρίου, σύμφωνα με την New York Post. Αφού δημοσιοποιήθηκαν τα πλάνα, ο Westbrook εξέφρασε την απογοήτευσή του, λέγοντας ότι θα πρέπει να μπορούσε να τα δει πριν από τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία, όμως, έλαβαν το βίντεο μέσω συγκεκριμένου αιτήματος.

Ο συνήγορος είπε επίσης ότι ανησυχεί για την εξεύρεση δίκαιων ενόρκων για την υπόθεση λόγω της προσοχής των μέσων μαζικής ενημέρωσης, κάτι το οποίο εξόργισε τη χήρα του Probst. «Οι άνθρωποι σας ήταν αυτοί που το δημοσίευσαν πρώτοι στα μέσα ενημέρωσης, οι πελάτες σας είναι αυτοί που το ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», είπε η Crystal Probst. «Απλώς προσπαθούσαν να μας τρελάνουν και να μας εκφοβίσουν, κάτι που δεν πέτυχε», πρόσθεσε η Taylor Probst.

Ο Αγιάλα και ο Κις, με τα χέρια τους δεμένα, αποχωρώντας από την αίθουσα του δικαστηρίου, γύρισαν και χαμογέλασαν στην οικογένεια Probst. Η Crystal Probst, φορώντας το κατεστραμμένο Apple Watch του συζύγου της, παρέμεινε αμέτοχη. «Tον κάνει να φαίνεται άσχημος», είπε στο Las Vegas Review-Journal, λέγοντας ότι ο Ayala έδειξε το μεσαίο του δάχτυλο προς το μέρος της.

Κατά την αρχική του σύλληψη στις 14 Αυγούστου, ο Ayala είπε στους αστυνομικούς ότι θα αποφυλακιζόταν σε ένα μήνα. «Θα είμαι έξω σε 30 ημέρες. Σας βάζω στοίχημα», είπε ο Ayala στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του τον Σεπτέμβριο. Σε πλάνα από κάμερα σώματος που κυκλοφόρησαν τη Δευτέρα, ο 18χρονος ρώτησε τον αστυνομικό εάν η σύγκρουση ήταν «πραγματικά τόσο σοβαρή». «Είναι πραγματικά τόσο σοβαρό, όπως το να τρακάρω ένα αυτοκίνητο;». Αργότερα ρώτησε τον ίδιο αξιωματικό: «Νομίζεις ότι θα βγω στις ειδήσεις;», με τον άντρα να του απαντά: «Δεν θα είναι για καλό. Δεν θα κάνει τη μαμά σου περήφανη». Η μητέρα του είχε πει: «Δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό. Δεν ξέρω αν ο Θεός μπορεί να το συγχωρέσει αυτό». Η Taylor Probst σχολίασε: «Πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι απέτυχαν, αλλά νομίζω ότι τελικά οι γονείς φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη. Αυτοί είναι που απέτυχαν».

To Top