Κόσμος

Είχε βελόνα δυόμιση εκατοστών καρφωμένη στον εγκέφαλο της από το 1943 – «Προσπάθησαν να την σκοτώσου…

belona egkefalos aktinografia

Είχε βελόνα δυόμιση εκατοστών καρφωμένη στον εγκέφαλο της από το 1943 – «Προσπάθησαν να την σκοτώσουν οι γονείς της»

Μια 80χρονη γυναίκα υποβλήθηκε σε εγχείρηση μέσα στη χρονικά, ώστε να αφαιρεθεί βελόνα δυόμιση εκατοστών που βρίσκονταν καρφωμένη στον εγκέφαλο από της από το 1943, όπου υπολογίζεται ότι γεννήθηκε.

Σύμφωνα με το Insider, το περιστατικό καταγράφηκε στην ρωσική περιοχή Σαχαλίνη, ένα νησί περίπου 500.000 κατοίκων στα ανοιχτά της νοτιοανατολικής ακτής της ηπειρωτικής Ρωσίας στη Θάλασσα του Οχότσκ.

Έτσι, έγινε γνωστό από ανάρτηση στο Telegram του υπουργείου Υγείας της περιοχής, όπου ανακοίνωσε ότι η βελόνα αφαιρέθηκε με επιτυχία και βρίσκονταν στον αριστερό βρεγματικό λοβό της γυναίκας, η οποία δεν κατονομάστηκε.

Οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι το αντικείμενο τοποθετήθηκε, επειδή πιθανόν οι γονείς της γυναίκας επιχείρησαν να την σκοτώσουν όταν ήταν βρέφος. Συγκεκριμένα, σε περιόδους πολέμου και κυρίως στη Ρωσία, οι απελπισμένοι γονείς έβαζαν μια βελόνα σε ένα μαλακό σημείο του κεφαλιού ενός νεογέννητου, όπου τα οστά στο κρανίο δεν είχαν ακόμη ενωθεί, ώστε το βρέφος να πεθάνει και να έχουν ένα λιγότερο στόμα για να θρέψουν.

«Τέτοιες περιπτώσεις δεν ήταν σπάνιες στα χρόνια του λιμού», ανέφερε χαρακτηριστικά το υπουργείο.

Η γυναίκα λοιπόν, όχι μόνο επέζησε από την βελόνα, αλλά φέρεται και να μην εμφάνισε κανένα πρόβλημα υγείας εξαιτίας της, όπως πονοκεφάλους. Πλέον, αναρρώνει σε νοσοκομείο, με τους γιατρούς να παρακολουθούν την πορεία της υγείας της.

To Top