Πολιτική

Εισήγηση Σβίγκου για εκλογή Προέδρου από τη βάση τον Σεπτέμβριο – Τον Σωκράτη Φάμελλο προτείνουν για…

Clipboard01 9

Εισήγηση Σβίγκου για εκλογή Προέδρου από τη βάση τον Σεπτέμβριο – Τον Σωκράτη Φάμελλο προτείνουν για πρόεδρο της ΚΟ

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα για την ανάδειξη νέου προέδρου, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Πριν από λίγο η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, φέρεται να εισηγήθηκε τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 13 Ιουλίου, διαρκές συνέδριο στο τέλος Αυγούστου και εκλογή προέδρου από τη βάση στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα τον Σωκράτη Φάμελλο πρότεινε η Κίνηση Μελών για πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του Αλέξη Τσίπρα.

Η συγκεκριμένη πρόταση κατά πάσα πιθανότητα θα περάσει, καθώς η Κίνηση Μελών ανήκει στην προεδρική πλευρά του κόμματος.

Όσον αφορά την Όλγα Γεροβασίλη, προορίζεται για αντιπρόεδρος της Βουλής.

Παράλληλα, η Κίνηση Μελών προτείνει τον Διονύση Καλαματιανό για Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με την πλευρά της Ομπρέλας να προτείνει επίσης για Γραμματέα την Σία Αναγνωστόπουλου.

Ο Σωκράτης Φάμελλος αναμένεται να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην μεταβατική περίοδο μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, μέχρι να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Τα σενάρια για το χρονοδιάγραμμα των διεργασιών στον ΣΥΡΙΖΑ είναι τρία: 

Πρώτο σενάριο: 

-Εκλογή αρχηγού στις αρχές Σεπτεμβρίου

-Συνέδριο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Δεύτερο σενάριο

-Εκλογή αρχηγού τέλη Ιουλίου

-Συνέδριο αρχές Σεπτεμβρίου

Τρίτο σενάριο

-Συνέδριο και εκλογή αρχηγού μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Στα τρία σενάρια αποτυπώνονται οι τάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κάποιοι πιστεύουν ότι χρειάζεται χρόνος για να αναδειχθεί νέος πρόεδρος και να σταθεί σε σχέση με την νωπή ακόμη αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι οι διεργασίες πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατό, ώστε το κόμμα να αναδιοργανωθεί και να μπει δυνατά στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλόγών και βέβαια των ευρωεκλογών που ακολουθούν λίγους μήνες μετά.

To Top