Οικονομία

Εκδοση ομολόγων €600 εκατ. με 4,5%

1697548809 Snea default

Η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε την τοποθέτηση ομολόγου υψηλής εξασφάλισης στην αγορά, ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, με απόδοση 4,5%. Το ομόλογο έχει πενταετή διάρκεια, με δυνατότητα ανάκλησης στα τέσσερα έτη. Η συναλλαγή προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επενδυτών συγκεντρώνοντας προσφορές ύψους πάνω από €2,4δισ. από περισσότερους από 200 επενδυτές υπερκαλύπτοντας κατά περισσότερο από 4 φορές το ποσό της έκδοσης. Λόγω ισχυρού επενδυτικού ενδιαφέροντος, η τελική απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,5%, έναντι αρχικής καθοδήγησης 5,0%. Το 85% του βιβλίου διατέθηκε σε ξένους θεσμικούς επενδυτές.

ΤΕΜΕΣ

Στρατηγική συνεργασία με Premia Properties

Με στόχο την παραγωγή ελληνικού κρασιού υψηλής ποιότητας και την ενίσχυση του οινοτουρισμού της χώρας, οι όμιλοι ΤΕΜΕΣ ΑΕ και PREMIA Properties ΑΕΕΑΠ προχώρησαν χθες στη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας. Οι δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μέσω μιας νέας επένδυσης ένα πρότυπο και σύγχρονο οινοποιείο διεθνών προδιαγραφών, έχοντας ως βάση τους αμπελώνες Navarino Vineyards που βρίσκονται στην Costa Navarino, στη Μεσσηνία. Στο επενδυτικό πλάνο θα συμμετέχει και η εταιρεία Ελληνικά Οινοποιεία ΑΕ (μέλος του Ομίλου Sterner Stenhus, βασικού μετόχου της BOUTARI Wineries) για την παραγωγή και την εμπορική εκμετάλλευση των παραγόμενων κρασιών.

«Τουρισμός για όλους»

Με e-mail τα αιτήματα για πληρωμές

Αλλαγές στη διαδικασία καταβολής πληρωμών για τους παρόχους καταλυμάτων και τουριστικών γραφείων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» των ετών 2020 και 2021 προβλέπει απόφαση των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Τουρισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Από τις 19 Ιανουαρίου 2024 οι πάροχοι, ιδιοκτήτες καταλυμάτων και τουριστικά γραφεία που δεν έχουν υποβάλει ακόμα οριστικοποιημένο αίτημα πληρωμής (αρχικό ή τροποποιητικό λόγω απόρριψης) θα υποβάλλουν τα αιτήματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected] συνοδευόμενα από τα απαραίτητα για την πληρωμή τους δικαιολογητικά. Θα ακολουθήσει από τις υπηρεσίες του υπουργείου Τουρισμού η επεξεργασία και η διασταύρωση των στοιχείων και έπειτα θα διενεργούνται οι αντίστοιχες καταβολές στους τραπεζικούς λογαριασμούς που δηλώθηκαν.

To Top