Κόσμος

Εκδόθηκε στο Βέλγιο ο «Πάμπλο Εσκομπάρ της Βραζιλίας»

Εκδόθηκε στο Βέλγιο ο «Πάμπλο Εσκομπάρ της Βραζιλίας»

Την έκδοση «ενός από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες στον κόσμο», που θεωρείται από την Interpol ως επικεφαλής ενός τεράστιου κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης προς την Ευρώπη, στο Βέλγιο ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι αρχές της Ουγγαρίας.

Γνωστός με το προσωνύμιο «Πάμπλο Εσκομπάρ της Βραζιλίας», o 63χρονος Σέρζιο Ρομπέρτο ντε Καρβάλιο εκδόθηκε την Πέμπτη στο Βέλγιο, ανακοίνωσε η ουγγρική αστυνομία, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τη μεταγωγή του. Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο κρατούμενος μεταφέρθηκε από φυλακή της Βουδαπέστης στο αεροδρόμιο, όπου επιβιβάστηκε σε βελγικό στρατιωτικό αεροσκάφος.

Σε βάρος του Σέρζιο Ρομπέρτο ντε Καρβάλιο είδε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης τον Νοέμβριο του 2020, μετά την κατάσχεση στη Βραζιλία «άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων που προέρχονταν από την εγκληματική οργάνωση που διηύθυνε». Έκτοτε τον καταζητούσε η Interpol, ενώ πολλές χώρες – συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας – είχαν ζητήσει την έκδοσή του για διακίνηση ναρκωτικών, ξέπλυμα χρήματος, πλαστογράφηση εγγράφων και ανθρωποκτονία που συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα.

Συνελήφθη τον Ιούνιο του 2022 στην Ουγγαρία, όπου η αστυνομία ανέφερε ότι η οργάνωσή του «ευθύνεται για τη διακίνηση τουλάχιστον 45 τόνων κοκαΐνης από το 2017 έως το 2019». Προκειμένου να ξεφύγει από τον αστυνομικό κλοιό, είχε σκηνοθετήσει τον θάνατό του και είχε χρησιμοποιήσει τουλάχιστον δέκα διαφορετικές ταυτότητες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

To Top