Κόσμος

Έκκληση του IDF στους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τη Γάζα: Ακολουθήστε το ποτάμι ανθρώπων που φεύ…

Gaza 3

Έκκληση του IDF στους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τη Γάζα: Ακολουθήστε το ποτάμι ανθρώπων που φεύγει

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ απηύθυναν νέα έκκληση στους κατοίκους της Γάζας για να εγκαταλείψουν την περιοχή, γιατί αναμένεται να κορυφωθούν οι μάχες στη Λωρίδα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των IDF για τα αραβικά μέσα, Αβιχάι Αντράε, έκανε στην πλατφόρμα Χ ανάρτηση στα αραβικά και σημείωσε τα εξής:

«Από τις δέκα το πρωί, χιλιάδες κάτοικοι από τα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα και τις εκκλήσεις μας και κατευθύνονται αυτή την ώρα προς τη νότια περιοχή, συγκεκριμένα προς τη νότια κοιλάδα της Γάζας, μέσω του δρόμου Σαλάχ-αλ-Ντιν.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους – ακολουθήστε τους τώρα. Για την ασφάλειά σας, εκμεταλλευτείτε τον χρόνο που απομένει μέχρι τις δύο το μεσημέρι για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τα μέλη της οικογένειάς σας».

Εντούτοις, αρκετοί αναλυτές φοβούνται ότι το Ισραήλ μπορεί να απαγορεύσει τον επαναπατρισμό των Παλαιστινίων και τα σπίτια τους να περάσουν σε εβραϊκά χέρια.

Χαρακτηριστικά, ο πρώην αναπληρωτής διοικητής της Μοσάντ, δήλωσε πως «οι Παλαιστίνιοι μπορούν να μετεγκατασταθούν αλλά δεν θα επιστρέψουν στη Γάζα».

Επίσης, το WikiLeaks διέρρευσε έγγραφο με το Ισραήλ να επιβεβαιώνει την ύπαρξη του, όπου πρότεινε η εκκένωση της Γάζας να γίνει, ώστε το εβραϊκό κράτος να μπορέσει να αξιοποιήσει την περιοχή χωρίς να κατηγορηθεί.

To Top