Αθλητικά

Έκλεισε η πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού – Έλληνας σέντερ, νέος… Χάινς – “Να αλλάξει θέση ο Τανούλης”!

Έκλεισε η πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού - Έλληνας σέντερ, νέος… Χάινς - "Να αλλάξει θέση ο Τανούλης"!

Τον τσέκαρε ήδη από κοντά ο Μπαρτζώκας πριν δώσει το “οκ”. Στο Λιμάνι συνεχίζουν να επενδύουν σε Έλληνες παίκτες και ήδη υπάρχει συμφωνία για διεθνή σέντερ, ο οποίος θα φορέσει τα ερυθρόλευκα το καλοκαίρι. Τι αλλάζει όμως με τον Τανούλη;

Το παιχνίδι τού Ολυμπιακού με το Περιστέρι είχε διάφορα ενδιαφέροντα  που συνέβησαν, πέρα από το γεγονός της αποβολής τού Βασίλη Σπανούλη αλλά και την ψαλίδα τού σκορ που άνοιξε και έπειτα δεν έκλεισε ποτέ ξανά.

Ένα αυτά που έκανε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο κλειστό τού Περιστερίου ήταν να δώσει χρόνο συμμετοχής, όχι ικανοποιητικό βέβαια, στον Γιώργο Τανούλη – Τον 21χρονο ψηλό που ήρθε στο Λιμάνι από τον Προμηθέα αλλά, μέχρι στιγμής, δεν είχε καταφέρει να βρει χρόνο συμμετοχής.

Ακόμα και την περίοδο που ο Ολυμπιακός είχε δει τους Φαλ και Μιλουτίνοφ να είναι εκτός δράσης λόγω τραυματισμού και η ομάδα δεν είχε αποκτήσει ακόμα τον Μόουζες Ράιτ, ο Τανούλης δεν εμφανίστηκε στον χάρτη ως μια προοπτική που θα μπορούσε να δώσει λύσεις κάτω από το καλάθι – Αντίθετα προτιμήθηκε ο Πετρούσεφ, ο Σίκμα, ακόμα και ο Κώστας Παπανικολάου.

Τον λόγο τον είδαμε στο παιχνίδι εναντίον του Περιστερίου: Ο Μπαρτζώκας ετοιμάζει τον Τανούλη για τη θέση 4, να γίνει ένας σύγχρονος πάουερ φόργουορντ (με καλό σουτ και ταχύτητα στα πόδια), που θα δίνει λύσεις και στη θέση 5 αν χρειαστεί – Ένας παίκτης κατ΄εικόνα του Πετρούσεφ δηλαδή.

Αυτή η απόφαση, μάλιστα, φαίνεται ότι σχετίζεται με τη δεδομένη έλευση του Βαγγέλη Ζούγρη το προσεχές καλοκαίρι στον Ολυμπιακό – Άσχετα αν ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η συμφωνία. Ο 20χρονος άσος δεν έχει το ύψος ενός κλασσικού σέντερ (είναι μόλις 2.01 μ.), παρόλα αυτά παίζει κάτω από τη ρακέτα με τα μακριά άκρα του, είναι δυνατός και έχει άλμα, σε ένα στιλ 5αριού που λείπει σήμερα από τον Ολυμπιακό και, εδώ που τα λέμε, ο Μπαρτζώκας το είχε καθιερώσει στην Ευρωλίγκα με τον Κάιλ Χάινς.

“4άρι η κανονική θέση του Τανούλη – Σουτάρει καλά και δημιουργεί – Αυτό ήταν το πρόβλημά του”

“Η κανονική του θέση τού Τανούλη ήταν 4άρι, επειδή σουτάρει καλά ενώ είναι και καλός δημιουργός. Αλλά το πρόβλημα ήταν στα πόδια, η άμυνα. Αλλά το βελτιώνει αυτό“, ανέφερε αρχικά ο Κ. Παπαδόπουλος μέσω του sportdog και στη συνέχεια πρόσθεσε: “Μπορεί να σταθεί στη θέση 4, αλλά χρειάζεται να βελτιώσει την ευκινησία του. Επειδή δουλεύει πολύ, μελλοντικά είναι σίγουρο ότι θα το πετύχει και θα μπορεί να υποστηρίξει ακόμα καλύτερα τις απαιτήσεις που υπάρχουν”.

Περισσότερο 4άρι που θα πηγαίνει και στη θέση 5 δηλαδή;

“Θεωρώ ότι είναι 5άρι που παίζει και έξω, λόγω του σουτ που έχει”.

“Πάθος και ενέργεια ο Ζούργης – Αυτό πρέπει να βελτιώσει – Θα δικαιωθούν γιατί δουλεύουν σκληρά “

Η άποψή σας για τον Ζούργη, που επίσης γνωρίζετε από τη θητεία σας στην Εθνική Νέων;

“Είναι παιδί που δίνει το 110% της ενέργειας του, έχει πολύ πάθος, παίζει στο παιχνίδι, είναι στις φάσεις. Καλός αμυντικός, στην επίθεση θα τελειώσει τι φάσεις κοντά στο καλάθι, αλλά πρέπει να βελτιώσει την επαφή μακριά από το καλάθι”.

Θα μπορούσαν να είναι λύσεις επιπέδου, ακόμα και ως δίδυμο σε Ολυμπιακό (που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συνυπάρξουν) και Εθνική Ανδρών, που θα βγάλει το ελληνικό μπάσκετ;

“Ο Ζούργης πήρε το βάπτισμα στην Ανδρών, έστω και για λίγο, αλλά τώρα θα τον έχω ξανά στην Νέων. Θα συνεχίσουν και οι δύο να δουλεύουν σκληρά, πιστεύω ότι θα δικαιωθούν. Εύχομαι να γίνει αυτό που λέτε, γιατί έχουμε ανάγκη από νέους παίκτες. Αν συνεχίσουν έτσι, γιατί και οι δύο είναι πολύ εργατικοί και κάνουν έξτρα πράγματα εκτός προπόνησης, έχουμε πολλά να περιμένουμε”.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έτοιμος για την Ευρωλίγκα ο Σπανούλης – Φήμες για ομάδα με τεράστιο μπάτζετ – Δεν είναι η Βαλένθια!
 

Ακολουθήστε το news24world.com στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

To Top