Πολιτική

Εκλογές 2023 – Σκέρτσος: Ξετυλίγεται μπροστά μας το τρομακτικό σενάριο επανάληψης του 2015

Εκλογές 2023 – Σκέρτσος: Ξετυλίγεται μπροστά μας το τρομακτικό σενάριο επανάληψης του 2015

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος. Μίλησε για ιδέες και πρόσωπα από το 2015 και τόνισε ότι η πραγματικότητα είναι ότι νιώθουν ακλόνητη ηθική υπεροχή του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς.

Μεταξύ άλλων είπε ότι το μαύρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν ταιριάζει στην Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του δεν αναγνωρίζουν κανένα λάθος και υποτιμούν τους πολίτες και τα συναισθήματά τους. Μας λένε ότι αν χάσουν δεν θα φταίνε οι ίδιοι αλλά οι πολίτες που παραπλανήθηκαν από κυβερνητική προπαγάνδα. Οι ίδιοι δεν κάνουν λάθη ποτέ, μόνο οι άλλοι. Τάζουν ένα νέο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην χρεοκοπία και τα μνημόνια. Τόνισε ότι το κόστος του υπολογίζεται στα 83 δις ευρώ.

Είπε ακόμα ότι ενώ υποστηρίζουν ότι είναι υπέρμαχοι της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων και είναι κατά του φασισμού αλλά τους κάλεσε να πάνε να ρωτήσουν τη Μάγδα Φύσσα αν θέλει να δει τον Κασιδιάρη στη Βουλή δι αντιπροσώπων του και γιατί δεν κατέθεσαν ούτε ένα υπόμνημα στον Άρειο Πάγο.

Ερωτηθείς για τη δήλωση Τσίπρα ότι «έχει έρωτα ο πρωθυπουργός με τον Γιάνη Βαρουφάκη» και την διάψευση για συνάντηση μαζί του, ο κ. Σκέρτσος απάντησε:

«Αυτό που βλέπουμε να ξετυλίγεται μπροστά μας είναι ένα τρομακτικό σενάριο επανάληψης του 2015. Σα να μην έχουν μάθει τίποτα επαναφέρουν μια συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με Βαρουφάκη. Εμείς επισημαίνουμε τι σημαίνει αυτό: «Δεν θα δούμε ούτε με το κιάλι την επενδυτική βαθμίδα και θα τεθούμε ξανά σε καθεστώς μνημονίων».

Για την αμφισβήτηση των στοιχείων του ΟΟΣΑ εκ μέρους του πρωθυπουργού είπε: Βλέπουμε ότι τις τελευταίες ημέρες αγάπησε πολύ τον ΟΟΣΑ ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάλι καλά γιατί μας μιλούσε για 40% αφαίμαξη του εισοδήματος. Τώρα προσγειώθηκε από το 40% στο 7,5% που λέει ο ΟΟΣΑ. Και εκεί όμως υπάρχουν μεθοδολογικά προβλήματα και βασίζεται σε εκτιμήσεις και όχι σε δεδομένα. Υπάρχει υπερκάλυψη των αυξήσεων του πληθωρισμού σε σχέση με το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, τόνισε επίσης.

Κανείς δεν είναι αλάνθαστος και οι διεθνείς οργανισμοί κάνουν λάθη. Εμείς θα εξηγήσουμε στον ΟΟΣΑ ποια στοιχεία δεν έχουν ληφθεί υπόψιν.

Για το αν υπήρξε επικοινωνία με την ηγεσία του Αρείου Πάγου ενόψει της απόφασης για Κασιδιάρη απάντησε: Αυτό που έχει υπάρξει είναι η κατάθεση του υπομνήματος 300 σελίδων που επιβεβαιώνει την ενεργό εμπλοκή του κ. Κασιδιάρη σε εγκληματικές πράξεις.

Ο Τσίπρας αν διέθετε πραγματική ευαισθησία ας κατέβαινε υποψήφιος στο Μάτι

Ο κ. Σκέρτσος έκανε ειδική αναφορά στον όρο «νατουραλιζέ Έλληνες» αλλά και στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας κατεβαίνει υποψήφιος στις Σέρρες ενώ αν διέθετε πραγματική ευαισθησία και ενσυναίσθηση θα έπρεπε να είχε κατέβει υποψήφιος στο Μάτι και στο υπόλοιπο Αττικής το 2019, ως ένδειξη ελάχιστης μεταμέλειας.

Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει από πολλές πλευρές μία εξαίρεση γι αυτό και μία χαλαρή ψήφος στην κάλπη της 21ης Μαΐου μπορεί να μας πάει πίσω ολοταχώς σε μία εποχή και σε ένα περιβάλλον τοξικότητας που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε.

To Top