Κόσμος

Ελεύθερος ο 55χρονος που συνελήφθη, γιατί «κρατούσε φυλακισμένη για 12 χρόνια» τη σύζυγό του

kakopoiisi

Ελεύθερος ο 55χρονος που συνελήφθη, γιατί «κρατούσε φυλακισμένη για 12 χρόνια» τη σύζυγό του

Ελεύθερος θα αφεθεί τελικά ο 55χρονος Γερμανός που συνελήφθη στη Γαλλία, με την κατηγορία ότι κρατούσε φυλακισμένη και βασάνιζε για 12 χρόνια τη σύζυγό του, καθώς οι αρχές ανέφεραν ότι δεν βρέθηκε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο.

Η αστυνομία συνέλαβε τα ξημερώματα της Δευτέρας τον άνδρα μέσα στο διαμέρισμα της οικογένειας στην πόλη Φορμπάκ, πάνω στα σύνορα της Γαλλίας με τη Γερμανία. Τέθηκε υπό κράτηση αφού η σύζυγός του, 53 ετών, η οποία βρέθηκε μισόγυμνη και με «ξυρισμένο» το κεφάλι, είπε ότι την βασάνιζε, την βίαζε και την κρατούσε παρά τη θέλησή της μέσα στο σπίτι.

Ο εισαγγελέας της Σαρεγκεμίν, Ολιβιέ Γκλαντί είπε ότι ο 55χρονος θα αφεθεί ελεύθερος σήμερα το απόγευμα ή το βράδυ αφού «η κατηγορία της παράνομης κράτησης δεν υφίσταται». Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη γυναίκα δεν βρήκε να φέρει τραύματα.

Ο σύζυγος εξήγησε στις αρχές ότι η γυναίκα του, με την οποία είναι παντρεμένος από το 2001, πάσχει από μια αυτοάνοση ρευματική πάθηση που εδώ και περίπου 10 μήνες την έχει καταστήσει «ανάπηρη» και ότι εκείνος την φροντίζει. Λόγω της πάθησης αυτής εμφάνισε επίσης «αλλεργίες» σε συνδυασμό με μια μορφή «αλωπεκίας», για αυτό και έχασε τα μαλλιά της.

Η 53χρονη ωστόσο επιμένει ότι «δεν είναι άρρωστη», είπε ο εισαγγελέας, σημειώνοντας ότι έκανε «ασυνάρτητες» δηλώσεις στους αστυνομικούς. Η ίδια τηλεφώνησε τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα σε μια γερμανική οργάνωση για την προστασία θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, που με τη σειρά της επικοινώνησε με την αστυνομία του Βισμπάντεν. Από την επιτόπια έρευνα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η γυναίκα δεν ήταν «αιχμάλωτη» αλλά αντιθέτως είχε πρόσβαση «σε τηλεόραση, ηλεκτρονικό υπολογιστή και ασύρματο τηλέφωνο», με το οποίο άλλωστε τηλεφώνησε στις γερμανικές αρχές.

To Top