Κόσμος

Εντοπίστηκαν νεκροί αιχμάλωτοι της Χαμάς από τον ισραηλινό στρατό

israil palestini 8

Εντοπίστηκαν νεκροί αιχμάλωτοι της Χαμάς από τον ισραηλινό στρατό

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βρήκε στην περίμετρο της Λωρίδας της Γάζας «πτώματα» ισραηλινών ομήρων οι οποίοι απήχθησαν από την Χαμάς κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

«Εντοπίσαμε στην περίμετρο της Λωρίδας της Γάζας πτώματα Ισραηλινών που είχαν απαχθεί», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Εξωτερικών.

Νωρίτερα, η Χαμάς είχε ανακοινώσει πως εννέα αιχμάλωτοι, ορισμένοι εξ αυτών μη ισραηλινοί, σκοτώθηκαν από τις βόμβες των Ισραηλινών, που χτύπησαν τις οικίες στις οποίες τους είχαν μεταφέρει.

Συγκεκριμένα, όπως υποστήριξαν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κασάμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι όμηροι σκοτώθηκαν «λόγω των σιωνιστικών βομβαρδισμών στις περιοχές όπου έμεναν». Δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι νεκροί όμηροι στους οποίους αναφέρεται η Χαμάς είναι οι ίδιοι με αυτούς που εντόπισε ο ισραηλινός στρατός.

Σημειώνεται πως ο αριθμός των νεκρών στην Λωρίδα της Γάζας εκτοξεύτηκε τις τελευταίες ώρες έχοντας ήδη ξεπεράσει τους 2.200.

To Top