Οικονομία

Εως 213% ακριβότερο στην Ελλάδα το βρεφικό γάλα

shutterstock 721417984

shutterstock 721417984

Σημαντικά υψηλότερες τιμές σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έως και τρεις φορές περισσότερο, διαμορφώνονται στην ελληνική αγορά για το βρεφικό γάλα, σύμφωνα με έρευνα σύγκρισης τιμών που διενήργησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού τον περασμένο Νοέμβριο. Συγκεκριμένα, το γάλα πρώτης και δεύτερης βρεφικής ηλικίας (0-6 μηνών και 6-12 μηνών) πωλείται στην Ελλάδα έως και 213% ακριβότερα απ’ ό,τι στη Σουηδία.

Μάλιστα στα αποτελέσματα της έρευνας η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι ενώ υπάρχουν φθηνότερες επιλογές σε μη επώνυμα προϊόντα ίσης διατροφικής αξίας, οι καταναλωτές δεν στράφηκαν σε αυτές, είτε λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας είτε εξαιτίας έλλειψης πληροφόρησης.

Ερευνα

Η έρευνα της Επιτροπής εξέτασε προϊόντα τεσσάρων πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στις αγορές των φαρμακείων και των σουπερμάρκετ και αντίστοιχα σε ευρωπαϊκές χώρες όπως οι Αυστρία, Γερμανία, Βέλγιο, Τσεχία, Σουηδία, Φινλανδία, Γαλλία, Δανία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ολλανδία, Ελβετία, Λουξεμβούργο.

Μάλιστα οι τιμές είναι αρκετά υψηλότερες από τις τιμές στην Ευρώπη και στα 10 διαφορετικά προϊόντα γάλακτος 1ης και 2ης βρεφικής ηλικίας που εξέτασε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Οι τρεις τιμοληψίες έγιναν την 1η Νοεμβρίου, στις 20 Νοεμβρίου και στις 30 Νοεμβρίου, στα ίδια σουπερμάρκετ και φαρμακεία.

To Top