Αθλητικά

Επέστρεψε την κατάλληλη στιγμή ο Χουάντσο – Εγγύηση ο Γκριγκόνις, άλλο επίπεδο Σλούκας και Λεσόρ

Επέστρεψε την κατάλληλη στιγμή ο Χουάντσο - Εγγύηση ο Γκριγκόνις, άλλο επίπεδο Σλούκας και Λεσόρ

Πανέτοιμοι για το διπλό 4αδας με τον Ολυμπιακό. Οι Πράσινοι ζορίστηκαν απέναντι στη Βιλερμπάν αφού είχαν το μυαλό τους στο ΣΕΦ, όμως υπήρχαν παίκτες για να καθαρίσουν και απόψε…

Δεν έπαιξε ιδιαίτερα καλό μπάσκετ, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν είχε πρόβλημα ναξεπεράσει το εμπόδιο της Βιλερμπάν, όπως δείχνει και το τελικό 85-67. Με τον Τζέριαν Γκραντ να τα κάνει όλα, τον Γκριγκόνις να είναι σταθερά, τον Σλούκα και τον Λεσόρ να δίνουν λύσεις εκεί, που έπρεπε, και τον Χουάντσο Χερνανγκόμεθ να δείχνει κομμάτια από την ποιότητά του οι «πράσινοι» πέτυχαν τον στόχο τους και πάνε έτσι με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ματς με τον Ολυμπιακό. Εκεί, όπου θα κριθούν πολλά για το πλεονέκτημα της έδρας.

Ο Παναθηναϊκός μάλλον είχε το μυαλό του στο ντέρμπι της άλλης εβδομάδας με τον Ολυμπιακό και στο πρώτο ημίχρονο παρουσιάστηκε πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό. Από την άλλη πλευρά η Βιλερμπάν χωρίς άγχος αφού δεν μπορεί να καταφέρει τίποτα πλέον στην Ευρωλίγκα έπαιξε ελεύθερα και στάθηκε ανταγωνιστικά. Μάλιστα σε αυτό το πρώτο μέρος υπήρξαν στιγμές που πήρε το προβάδισμα χωρίς, όμως, να μπορεί να πάρει κάποια καλή διαφορά. Ελειπαν ο Πάρις Λι με τον Μάικ Σκοτ, παρόλα αυτά οι Γάλλοι είχαν πλάνο, είχαν θέληση και εμφάνισαν εξαιρετικό πρόσωπο. Για αυτό άλλωστε και μπόρεσαν και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, χάνοντας μόλις με 2 πόντους και πιο συγκεκριμένα με 38-36.

Κάπως έτσι συνεχίστηκε η κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο και δη στην τρίτη περίοδο. Μετά από ένα σημείο, όμως, η ένταση στην άμυνα της ομάδας του Αταμάν αυξήθηκε και αυτό δημιούργησε προβλήματα στους Γάλλους. Την ίδια ώρα ο Μάριους Γκριγκόνις ανέλαβε πολλή δουλειά στην επίθεση και έτσι το σκορ πήγε στο 52-43. Ετσι έκλεισε και το τρίτο δεκάλεπτο με τον Παναθηναϊκό να έχει προβάδισμα 9 πόντων και το σκορ να είναι στο 59-50.

Η Βιλερμπάν συνέχισε να παλεύει, αλλά οι «πράσινοι» χωρίς να παίζουν ιδιαίτερα καλό μπάσκετ είχαν βρει τον τρόπο να την έχουν σε…απόσταση. Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έκανε καλή δουλειά και στις δύο άκρες του παρκέ, ο Σλούκας με τον Λεσόρ είχαν ορισμένες πολύ καλές συνεργασίες και έτσι ο εξάστερος έφτασε σε μία ακόμη νίκη χωρίς να ιδρώσει.

Ακολουθήστε το news24world.com στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

To Top