Ελλάδα

Επιφυλακή για τη λίμνη Κάρλα: Δεν ανεβαίνει η στάθμη αλλά πιέζονται τα αναχώματα

5968376

Επιφυλακή για τη λίμνη Κάρλα: Δεν ανεβαίνει η στάθμη αλλά πιέζονται τα αναχώματα

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές για τη λίμνη Κάρλα, καθώς η στάθμη του νερού μπορεί να μην ανεβαίνει, ωστόσο τα αναχώματα δέχονται πιέσεις, αφού τα πάντα έχουν πλημμυρίσει λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η χαρτογράφηση του κέντρου BEYOND του αστεροσκοπείου Αθηνών και με βάση τις δορυφορικές εικόνες, δείχνει πως η έκταση της πλημμύρας στο νομό Λάρισας και πέριξ της λίμνης Κάρλας, υπολογίζεται σε 98.584 στρέμματα.

Τα υδατοφράγματα είναι κλειστά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης της λίμνης μέχρι στιγμής. Ωστόσο, το ύψος του νερού εκτός της Κάρλα, στα χιλιάδες πλημμυρισμένα στρέμματα του κάμπου του δήμου Κιλελέρ και του δήμου Αγιάς, ξεπερνά τη στάθμη της ίδιας της λίμνης.

Οι αγρότες της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση καθώς, όπως λένε, το νερό που έχει συσσωρευτεί δεν πρόκειται να φύγει από τον κάμπο σε λιγότερο από 1,5 – 2 χρόνια.

Σε κάποια σημεία, το νερό ξεπερνά τα 8 μέτρα, κάτω από το οποίο βρίσκονταν χιλιάδες καλλιέργειες με βαμβάκι, τριφύλλια, σιτηρά και αμυγδαλιές.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την κατάσταση που επικρατεί στη περιοχή:

To Top