Κόσμος

Επικοινωνία Σολτς με Νετανιάχου – «Να αποτραπεί μια περιφερειακή ανάφλεξη και η ανάμιξη της Χεζμπολά…

scholz

Επικοινωνία Σολτς με Νετανιάχου – «Να αποτραπεί μια περιφερειακή ανάφλεξη και η ανάμιξη της Χεζμπολάχ»

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συμφώνησαν σήμερα ότι πρέπει να αποτραπεί «περιφερειακή ανάφλεξη» και η ανάμιξη της Χεζμπολάχ στη διένεξη, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χεμπεστράιτ. Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν σήμερα δύο φορές τηλεφωνικά.

Όπως είπε ο κ. Χεμπεστράιτ, ο κ. Νετανιάχου ενημέρωσε τον καγκελάριο για την τρέχουσα κατάσταση και για τις προσπάθειες του Ισραήλ να προστατεύσουν τους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, τις οποίες, όπως ισχυρίστηκε, εμποδίζει η Χαμάς.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν «για τη σημασία αυτού του ζητήματος», σημείωσε ο εκπρόσωπος. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Σολτς επανέλαβε την πλήρη αλληλεγγύη της Γερμανίας στο λαό του Ισραήλ και υπογράμμισε ότι η Γερμανία «στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό του Ισραήλ».

Νωρίτερα ο καγκελάριος, σε εκδήλωση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στο Βρανδεμβούργο, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να συνομιλεί με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που διαθέτουν επιρροή στην περιοχή.

«Πρέπει τώρα να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση πουθενά γύρω από το Ισραήλ. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε τρομακτική εξέλιξη για ολόκληρη την περιοχή και φυσικά για το Ισραήλ. Πρόκειται για μια τρομοκρατία που πρέπει κατηγορηματικά να απορριφθεί. Είμαστε στο πλευρό του Ισραήλ στην υπεράσπιση της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ζωής των πολιτών του», τόνισε.

Τις τελευταίες ημέρες ο καγκελάριος είχε επικοινωνία με τους ηγέτες της Αιγύπτου, του Κατάρ και της Τουρκίας, ενώ την Τρίτη υποδέχεται τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’.

To Top