Αθλητικά

Έψησε Μαρτίνεθ! Δεν τον ήθελε ο Μουρίνιο – Πασχαλάκης παντός κινδύνου – Απίστευτο με Ελ Αραμπί

Έψησε Μαρτίνεθ! Δεν τον ήθελε ο Μουρίνιο – Πασχαλάκης παντός κινδύνου – Απίστευτο με Ελ Αραμπί

Τα θετικά και τα αρνητικά που σημειώσαμε από τη νίκη του Ολυμπιακού εναντίον των Ρέιντζερς, στη Γλασκώβη.

Ο Ολυμπιακός έδωσε ένα πολύ σημαντικό κρας τεστ πριν το πρώτο ματς για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, στις 10 Αυγούστου. Η βραδιά άλλωστε κόντρα στους Ρέιντζερς έδινε μία πολύ δυνατή ευρωπαϊκή αίσθηση. Ειδικά με τον τρόπο που εξελίχθηκε η αναμέτρηση, με την ελληνική ομάδα να προηγείται, να ισοφαρίζεται, στη συνέχεια όμως πήρε εκ νέου το προβάδισμα και αναδείχτηκε νικήτρια, με το 3-1 μέσα στη Γλασκώβη να δημιουργεί ένα κλίμα αισιοδοξίας. Και σίγουρα ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ κράτησε σημειώσεις για όλους τους παίκτες. 

Το Sportdog όμως θα κάνει κάποιες ειδικές αναφορές:

Ο αρχηγός

Ο Κώστας Φορτούνης ήταν παραγκωνισμένος τα τελευταία χρόνια. Στο νου του κόσμου του Ολυμπιακού όμως παρέμενε ο ηγέτης της ομάδας και πάντα στα δύσκολα φώναζε το όνομά του. Ο Μαρτίνεθ δεν έκανε το λάθος των προκατόχων του.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Καρβάλιο έκανε εξαιρετική εμφάνιση. Ήταν παντού. Συμμετείχε σε στημένες φάσεις, είχε εμπνεύσεις, τρεξίματα και εκτελέσεις. Σκόραρε, δε και δύο γκολ, τα οποία τον κατέστησαν πρωταγωνιστή της αναμέτρησης.

Ο παίκτης αποκτήθηκε από τη Νότιγχαμ Φόρεστ τον Ιανουάριο του 2022, έπαιξε 16 ματς με 2 γκολ και 3 ασίστ σε Super League, πλέι οφ και Κύπελλο, αλλά τον Αύγουστο ο Κορμπεράν δεν τον είχε στα πλάνα του και έτσι δόθηκε δανεικός στην Εστορίλ, όπου τη σεζόν 2022-2023 έκανε 36 συμμετοχές με 3 γκολ και 2 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. 

Ο Πορτογάλος επέστρεψε από τον δανεισμό του και ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις της προετοιμασίας του Ολυμπιακού. Πριν λίγες ημέρες έγκυρες πηγές του «ερυθρόλευκου» ρεπορτάζ, επεσήμαναν, ότι ο 26χρονος μεσοεπιθετικός, παρότι υπολογίζεται στα προκριματικά του Europa League, θα πρέπει να μην επαναπαυτεί, προκειμένου να παραμείνει στην ομάδα, μετά τον Σεπτέμβριο. Με τέτοιες εμφανίσεις όμως ο Μαρτίνεθ δεν μπορεί να μην τον υπολογίζει.

olympiacos rangers4

Δεν έπεισε τον Μουρίνιο θα πείσει τον Μαρτίνεθ;

Κανείς δεν περίμενε, ότι ο Μαντί Καμαρά θα έκανε τόσο καλή εμφάνιση στο Άιμπροξ. Και αυτό γιατί είχε μείνει ενάμιση μήνα εκτός, λόγω τραυματισμού, θεραπειών και ατομικών προπονήσεων. Δεν πήρε μέρος ούτε στο πρώτο μέρος της προετοιμασίας των Πειραιωτών στο Ρέντη, ούτε στο δεύτερο στην Αυστρία.

Ο Αφρικανός είχε δοθεί δανεικός στη Ρόμα τη σεζόν 2022-2023. Υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο συμπλήρωσε 24 συμμετοχές, η ιταλική ομάδα και ο Special One όμως αποφάσισαν να μην ενεργοποιήσουν την ρήτρα αγοράς ύψους 12 εκατ.Ευρώ και έτσι ο παίκτης από τη Νέα Γουινέα επέστρεψε στο λιμάνι, όπου πλέον υπολογίζεται στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού, ο οποίος πρόσφατα απέρριψε πρόταση από τη Γαλατασαράι ύψους 4.000.000.

Η εικόνα του κόντρα στους Ρέιντζερς σίγουρα θα συνοδευτεί με θετικό σχόλιο στο μπλοκάκι του Μαρτίνεθ. Για να διεκδικήσει μέρος στο ρόστερ των «ερυθρόλευκων» όμως θα πρέπει να έχει και συνέχεια…

Ο Πασχαλάκης και το λάθος του Ντόη

Πάντως η νίκη είχε την υπογραφή και ενός τερματοφύλακα. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έκανε πολύ δυνατές επεμβάσεις και μάλιστα σε σημείο που το παιχνίδι ήταν ισόπαλο, ενώ κράτησε το σκορ, όταν ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα, αλλά και όταν το επανέκτησε. Βέβαια υπέπεσε σε ένα πέναλτι, σε μία φάση που δεν έχει 100 % την ευθύνη.

Το λάθος ξεκινά από τον Ντόη και εκείνος πήγε να το διορθώσει με ένα νέο λάθος, ανατρέποντας τον Κάντγουελ, σε μία φάση που κάποιοι μπορεί και να μην έδιναν την εσχάτη των ποινών. Πάντως ο διεθνής Έλληνας τερματοφύλακας ήταν σε καλή φόρμα και κατάσταση, διόρθωσε αρκετά λάθη (όπως του Μπα στο τέλος), ήταν σε εγρήγορση, πολύ σοβαρός και του πιστώνεται, ότι ήταν έτοιμος σε κάθε κίνδυνο, ένας πραγματικός κέρβερος.

olympiacos proetoimasia9199555797

Προβληματίζει ο Ελ Αραμπί

Ο Ελ Αραμπί ξεκίνησε βασικός και η εμφάνισή του προβλημάτισε. Και αυτό γιατί ήταν σε κάθε φάση δύο ταχύτητες πίσω. Υποδείχτηκε δύο φορές οφσάιντ στην αρχή του παιχνιδιού που ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να κυκλοφορήσει γρήγορα τη μπάλα και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ. Εκεί όμως που κάθε Ολυμπιακός τράβηξε τα μαλλιά του είναι στη διπλή ευκαιρία που χάνει πριν το 2-1 από τον Καρβάλιο.

Ο Ελ Αραμπί δεν ήταν μάχιμος στη Γλασκώβη. Από τη μία δικαιολογείται σε έναν βαθμό, καθώς οδεύει στα 37. Το θέμα είναι, ότι παίρνει ένα σκασμό λεφτά και πρέπει να κάνει τη δουλειά, δηλαδή να ξεκλειδώνει τις άμυνες. Ο τρόπος που χάνει το γκολ πριν το 2-1 θα μπορούσε να γίνει ανέκδοτο… Σε άλλες εποχές δεν υπήρχε περίπτωση να έχανε κάτι τέτοιο.

To Top