Οικονομία

Ερχονται μέτρα διοικητικού χαρακτήρα – Αδικαιολόγητη η τιμή στο βρεφικό γάλα λέει ο Σκρέκας

ImgSrc 2022 05 13T100136.696

ImgSrc 2022 05 13T100136.696

«Συνεχίζονται οι έλεγχοι και για το βρεφικό γάλα. Η μεταρρύθμιση που επέτρεψε να πωλείται και στα σούπερ μάρκετ δεν έχει φέρει τα ανάλογα αποτελέσματα και η τιμή είναι αδικαιολόγητη», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, προσθέτοντας ότι στην κατεύθυνση αυτή γίνονται έλεγχοι σε δύο εταιρείες για αθέμιτη κερδοφορία.

«Προσεχώς θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα. Θα ανακοινώσουμε μέτρα διοικητικού χαρακτήρα ώστε να δούμε τις τιμές του βρεφικού γάλακτος να μειώνονται», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ ανέφερε ότι χθες, Πέμπτη, υπήρξε συνάντηση με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ.

«Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα νοικοκυριά και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, υπενθυμίζοντας ότι την Πέμπτη «επιβλήθηκε ακόμη ένα πρόστιμο, αυτή τη φορά σε εταιρεία κλιματιστικών που κερδοσκοπούσε».

«Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, στόχος να μειωθούν οι τιμές στα ράφια»

Οι επιχειρήσεις στις οποίες επιβάλλονται πρόστιμα, όπως είπε ο κ. Σκρέκας, στη συνέχεια οφείλουν να προσαρμόσουν τις τιμές τους.

«Το πρώτο τρίμηνο του έτους θα προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν να αποκλιμακωθούν οι τιμές των προϊόντων στα ράφια, όπως απορρυπαντικά, καθαριστικά σπιτιού και πάνες», ανακοίνωσε και, στο σημείο αυτό, ανέφερε ότι στην συνάντηση με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ παρουσιάστηκαν οι στόχοι του υπουργείου, «με πρωταρχικό, από τον Μάρτιο, οι τιμές των προϊόντων, που ήταν αδικαιολόγητα υψηλές, να μειώνονται».

Σε ερώτηση που δέχτηκε για το κατά πόσο εισπράττονται τα πρόστιμα που επιβάλλονται, απάντησε ότι ήδη έχουν κατατεθεί από το υπουργείο αποδεικτικά είσπραξης χιλιάδων ευρώ.

«Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, αλλά ο στόχος είναι να μειωθούν οι τιμές στα ράφια», υπογράμμισε ο Κώστας Σκρέκας, υποστηρίζοντας ότι «μετά τον Σεπτέμβριο οι ανατιμήσεις έχουν σχεδόν μηδενιστεί».

To Top