Οικονομία

Ερχονται οι «Ράμπο» για τα ακίνητα

1697548809 Snea default

Στη στελέχωση των δύο νέων ειδικών υπηρεσιών που θα παρακολουθούν όλα τα ακίνητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προχωρά η ΑΑΔΕ. Ηδη προκηρύχθηκαν οι θέσεις των διευθυντών και προϊσταμένων. Οι εφοριακοί που ενδιαφέρονται για κάποια από τις θέσεις και διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στην ΑΑΔΕ έως τις 16 Φεβρουαρίου.

Τα Κέντρα Φορολογίας Κεφαλαίου θα αρχίσουν να λειτουργούν την άνοιξη αναλαμβάνοντας την παρακολούθηση της φορολογικής συμμόρφωσης των φορολογουμένων και της εικόνας τους, την επιτήρηση της διαδικασίας φορολόγησης των ακινήτων, τον προσδιορισμό προσωρινής αξίας για ακίνητα για τα οποία δεν ισχύει το αντικειμενικό σύστημα αλλά και τη διενέργεια ελέγχων και την επιβολή προστίμων σε όσους παραβαίνουν τις υποχρεώσεις τους.

Ο σωστός χρόνος για Alpha Bank

Γιατί αποφάσισε τώρα να εκδώσει ομόλογο η Alpha Bank; Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία, περισσότερους από 100 επενδυτές προσείλκυσε η έκδοση του ομολόγου senior preferred από την Alpha Bank, ύψους 400 εκατ. ευρώ και διάρκειας 6,25 χρόνων, με την ισχυρή ζήτηση να οδηγεί σε σημαντική υπερκάλυψη πάνω από τρεις φορές ήδη από τις πρώτες ώρες της έκδοσης. Το ονομαστικό επιτόκιο της έκδοσης διαμορφώθηκε στο 5% και η απόδοση στο 5,125%, έναντι αρχικών εκτιμήσεων για 5,50%.

Πρόκειται για την τρίτη έκδοση ομολόγου της τράπεζας μέσα σε διάστημα 12 μηνών. Καθοριστικό παράγοντα στην απόφαση της διοίκησης της Alpha Bank να προχωρήσει στην ομολογιακή έκδοση αποτέλεσε η σημαντική αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων καθώς και η υψηλή ζήτηση που παρατηρείται από την επενδυτική κοινότητα για ελληνικά αξιόγραφα.

Στήριξη Ενόπλων Δυνάμεων

Το 2023 η πόλη της Ορεστιάδας γιόρτασε την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυσή της και την ανακαίνιση του κτιρίου της ΛΑΦΟ, στο κέντρο της πόλης, με τη στήριξη της Eurobank ως συμβολή στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις. Στην εκδήλωση, οι εκπρόσωποι των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων απένειμαν τιμητικές πλακέτες στον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank Γιώργο Π. Ζανιά και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Σταύρο Ιωάννου, οι οποίοι εκπροσώπησαν την τράπεζα. Στην τελετή εγκαινίων της ΛΑΦΟ συμμετείχαν ο αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού «Θράκη», ο υποστράτηγος Κωνσταντίνος Καραμανίδης, διοικητής της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Διδυμοτείχου, ο υποστράτηγος Θεόδωρος Χατζηγεωργίου, υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς, ο ταξίαρχος Θωμάς Γερασίμου, διοικητής της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «Ρίμινι».

Κύριες και επικουρικές μαζί

Ανατροπή με την πληρωμή στους συνταξιούχους για τις συντάξεις Μαρτίου 2024. Ο φετινός Φεβρουάριος έχει 29 ημέρες και ως εκ τούτου η πληρωμή για τους συνταξιούχους θα έρθει λίγο πιο «κοντά». Επιπλέον, με νέα απόφαση, οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν επικουρική και κύρια σύνταξη την ίδια ημέρα. Οι επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής για τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων των συντάξεων Μαρτίου 2024 έχουν ως εξής:

  • Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024: ΙΚΑ.
  • Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ.
  • Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024: ΝΑΤ, Δημόσιο, ΕΦΚΑ, Ενοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Πυροσβεστικό Σώμα.

Αγοράζουν αντί να νοικιάζουν

Η ρευστότητα των οίκων ειδών πολυτελείας φαίνεται πως κινεί τον κόσμο των ακινήτων, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αφού μεγάλοι retailers αφήνουν πίσω τους τα δυσθεώρητα ενοίκια και αγοράζουν τα ακίνητα όπου στεγάζονται τα flagship – και όχι μόνο – καταστήματά τους. Στη Νέα Υόρκη, η Prada συμφώνησε πρόσφατα να αγοράσει το κτίριο που στεγάζει το κατάστημά της στην 5η Λεωφόρο καθώς και το διπλανό κτίριο για περισσότερα από 800 εκατομμύρια δολάρια. Ενώ η μητρική εταιρεία της Gucci, η Kering, κατέβαλε επίσης το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για ένα κτίριο 10.600 τ.μ. λίγα τετράγωνα νοτιότερα.

Την ίδια στιγμή, ο κολοσσός της πολυτέλειας LVMH – Moët Hennessy Louis Vuitton βρίσκεται σε συζητήσεις για την αγορά του χώρου λιανικής πώλησης της 5ης Λεωφόρου που κατέχει η Bergdorf Goodman, σύμφωνα με τη «Wall Street Journal».

To Top