Αθλητικά

Έβγαλε είδηση για τις μεταγραφές ο Αλμέιδα – Γι’ αυτό έβαλε Χρυσόπουλο – “Πήγαινε καλά με Λιβάι”

Έβγαλε είδηση για τις μεταγραφές ο Αλμέιδα - Γι’ αυτό έβαλε Χρυσόπουλο -

Όσα δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα για τις μεταγραφές και για τον Κωνσταντίνο Χρυσόπουλο μετά το 1-1 με τον Πανσερραϊκό.

Ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου μετά την ισοπαλία της ΑΕΚ με τον Πανσερραϊκό, μίλησε για το αν θα γίνει περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση αλλά προέβη και σε σχόλιο για τον Κωνσταντίνο Χρυσόπουλο, ο οποίος δεν άφησε καλές εντυπώσεις στο ντεμπούτο του.

Η δήλωση του Αλμέιδα:

«Όλα οσα ψάχναμε πλέον έχουν καλυφθεί. Έπειτα υπάρχει και κάτι άλλο. Θα μπορούσαμε να φέρουμε στόπερ. Δεν θα ήθελα να φέρουμε κάποιον για να φέρουμε. Επέλεξα να βάλω ένα νέο παιδί απόψε που έκανε το ντεμπούτο του. Ολοι υπήρξαμε νέοι, όλοι είχαμε την πρώτη μας ημέρα. Αυτός που τους επιλέγει είμαι εγώ. Ειδα ότι τα πήγαινε καλά στις προπονήσεις ο Χρυσόπουλος, μαρκάροντας τον Γκαρσία. Όταν είσαι νέος το ξεπερνάς παίρνοντας παιχνίδια. Θα συνεχίσει να βελτιώνεται».

Και αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός της Ένωσης στην αρχική του τοποθέτησή του στην συνέντευξη Τύπου:

Για τις 34 με 36 τελικές της ΑΕΚ στο ματς κι αν είναι το πιο ανησυχητικό του αγώνα;

Αν τον προβληματίζει ότι και στα τέσσερα επίσημα ματς φέτος έχει δεχθεί η ΑΕΚ πρώτη γκολ;

«Θα επαναλάβω ότι είχα πει πρόσφατα: σε κάθε λάθος μας το πληρώνουμε. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται μία – δυο ευκαιρίες που οι αντίπαλοι το εκμεταλλεύονται. Εκτός από το καταπληκτικό φάουλ που δεχθλήκαμε στο Ζάγκρεμπ όλα τα υπόλοιπα ήρθαν από δικά μας λάθη. Πάντα τα βλέπω. Πάντα θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε. Αν όμως μετατρέπεις τις ευκαιρίες που δημιουργείς ο ίδιος, το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό».

Αν μπαίνει παραπάνω πίεση ενόψει της Τετάρτης οι πολλές ευκαιρίες που χάθηκαν απόψε;

«Το βλέπω με διαφορετικό τρόπο. Θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να προπονηθούμε διαφορετικά. Η πίεση μπλοκάρει τον κόσμο. Αυτό έχω μάθει στη ζωή μου. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να μην είναι μπλοκαρισμένοι οι παίκτες μας όταν πάνε να τελειώσουν μία φάση. Είναι μία… περίοδος αυτή. Και πιστεύω θα σταματήσει. Σκεφτόμαστε θετικά. Θα βρούμε τα λάθη που κάνουμε και θα προσπαθήσουμε να σφραγίσουμε τα θετικά που κάνει η ομάδα. Η ομάδα με τον τρόπο που παίζει δημιούργησε πολλές ευκαιρίες. Αν είχε γίνει η ανατροπή δεν θα μπορώ να μείνω σε αυτό. Θα πρέπει να μου μείνει η λειτουργία της ομάδας και τα θετικά και τα αρνητικά».

Για το πρώτο λεπτό του αγώνα που ήταν το χειρότερο πρώτο λεπτό. Αν υπάρχει κάποιο θέμα στην προσέγγιση κι αν η άμυνα έχει μία αμηχανία όταν ο αντίπαλος παίζει κάθετο ποδόσφαιρο;

«Θα συμφωνήσω σχετικά με το πρώτο λεπτό. Δεν συνηθίζει να ξεκινά έτσι η ομάδα και κυρίως εντός έδρας. Στο δεύτερο θέμα μελετούμε τους αντιπάλους. Το σημερινό γκολ το είχαμε συζητήσει πριν το ματς. Ετσι όπως μπήκε το γκολ αυτό το είχαμε συζητήσει και είχαμε πει πως μπορεί να μας κάνει ζημιά. Υπάρχει και η ικανότητα του αντιπάλου. Θα το διαχωρίσω σε τρία μέρη: πρώτον το είχα εξηγήσει. Διπλές διαγώνιες έκανε ο αντίπαλος. Το δεύτερο να μπλοκάρουμε τις σέντρες. Και το τρίτο βήμα είχαμε ενημερώσει για τις κινήσεις που κάνει το «14» στην αντίπαλη περιοχή. Ήταν τρία λάθη στην αμυντική λειτουργία. Υπάρχει φυσικά κι η ικανότητα του αντιπάλου.

Σε σχέση με την Ευρώπη, αντιμετωπίσαμε ομάδες που κάνουν διαφορετικές κινήσεις απ’ ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ολες οι ομάδες κάνουν ευκαιρίες με ομάδες που παίζουν. Όχι με εμάς. Δεν έκαναν τόσες. Εμείς κόβαμε τις φάσεις. Οσον αφορά τον συγχρονισμό των αμυντικών μας: όλα τα παιδιά παίζουν μαζί ένα χρόνο και έπαιζαν μαζί πριν έρθω. Ολοι ξέρουν τι θέλουν να κάνω και πώς. Ολοι προπονούνται με τον ίδιο τρόπο. Δεν μπορώ να μείνω μόνο σε μία ενέργεια, γιατί έτσι θα είναι σαν να μιλάω κοιτώντας μόνο το αποτέλεσμα. Δεν θα είμαι μέρος τέτοιου κόσμου. Σας μιλάω όλους με κάθε τρόπο. Εκτιμώ και αξιολογώ όταν ένας αντίπαλος μας «ξεκλειδώνει».

Δίνω αξία στα λάθη μας. Όταν ημουν οπαδός μιας ομάδας, ήμουν και στα καλά και στα κακά. Στα καλά τη στήριζα και στα κακά ακόμη περισσότερο. Αυτό είναι το πνεύμα που προσπαθώ να φέρω στους παίκτες μου μέχρι την τελευταία ημέρα που θα προπονω. Όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα ολοι ψάχνουν φταίχτες. Ειμαστε ολοι μαζί και στα καλά και στα άσχημα. Θα επιμείνουμε να δουλέψουμε και να διορθώσουμε τα λάθη μας όπως κάναμε και την περσινή χρονιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Φάουλ” Αλμέιδα με Χρυσόπουλο! Δεν έμπαινε με τίποτα η μπάλα – Η μεγάλη μαγκιά του Πάμπλο Γκαρσία

To Top